Beeld & Geluid: Communicatie-adviseur

Beeld & Geluid in Hilversum zoekt een Communicatieadviseur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-06-2022Ben jij het communicatietalent dat met creatieve ideeën en een vlotte pen ons nieuwe Mediamuseum, dat in februari 2023 opent, op de kaart zet? Ben jij de spin in het web die weet wat er intern speelt en daar een actieve en verbindende rol in wil vervullen? Ben jij de PR-professional die weet hoe je aandacht van media krijgt? En ben jij een enthousiaste teamspeler? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Voor de afdeling Veroveren (Communicatie, beleid en development) zijn wij op zoek naar een enthousiaste, creatieve en flexibele

Communicatieadviseur

36 uur per week

Wat ga je doen?
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vergroten van de zichtbaarheid van Beeld & Geluid naar professionals en publiek, het ontwikkelen en uitvoeren van een uitmuntend PR-beleid en het optimaliseren van de interne communicatie. Een ondernemende, creatieve geest en een vlotte pen zijn hierbij belangrijk.

Met een enthousiaste en overtuigende aanpak weet jij de juiste snaar te raken, zodat onze activiteiten en diensten voor zowel publiek als professionals (opening Mediamuseum, vakantie- en culturele programmering) een prominente plek in de media krijgen. Daarvoor ontwikkel je verrassende communicatieplannen en zoek je proactief contact met journalisten en andere influencers. Je schrijft met het grootste gemak een aansprekend persbericht, een uitnodiging of nieuwsbrief. Je zorgt voor een optimale sfeer en onderlinge verbondenheid door ontwikkeling en inzet van de juiste interne communicatie(kanalen). Daarnaast bied je ondersteuning aan het organiseren van corporate events, begeleid je fotografen en filmploegen, ben je verantwoordelijk voor de redactie en beheer van de perssite en mailbox en schrijf je kwartaalrapportages over de zichtbaarheid van Beeld & Geluid.

Het team bestaat naast jou uit de corporate communicatiemanager en soms een stagiair. We werken nauw samen met verschillende marketeers, een AV-maker, een grafisch ontwerper en een online team. Met elkaar werken we hard, zijn we flexibel en ambitieus, maar we lachen veel en drinken graag samen een borrel.

Ben jij de collega die we zoeken?

  • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van communicatie/journalistiek;
  • Je hebt uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Je bent daadkrachtig, flexibel, empathisch en creatief;
  • Je bent een communicatief sterke teamspeler met een goed ontwikkeld omgevings-en organisatiebewustzijn die het leuk vindt een coördinerende rol te pakken;
  • Je hebt ervaring met online campagnes en tools als Webpower, Smart.pr en Mediaweb.
  • Minimaal HBO werk-denkniveau; een afgeronde bachelor in communicatie of journalistiek;

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 2.934,15 en maximaal € 4.191,58 (schaal 9 CAO Beeld & Geluid).

Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis). Beeld & Geluid werkt hybride. Je ontvangt daarom een onkostenvergoeding voor thuiswerken en voor woon-werkverkeer, afhankelijk vanuit waar je werkt!

Diversiteit & Inclusie
Beeld & Geluid streeft er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Belangstellenden die hieraan een bijdrage kunnen leveren en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan vóór 30 juni 2022 via de sollicitatiebutton, en voeg een bondige motivatie en cv (in pdf) toe. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je bellen met Jennemiek Leijssen, corporate communicatiemanager op 06 51577014 of stuur een mail naar jleijssen@beeldengeluid.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.