Het Cultuurgebouw: Servicemedewerker

Het Cultuurgebouw in Haarlemmermeer zoekt een Servicemedewerker voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-07-2022Het Cultuurgebouw is een bijzonder complex van voorzieningen in Haarlemmermeer met prachtige culturele programma’s van Schouwburg De Meerse, Pier K, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Poppodium Duycker en het Podium voor Architectuur. Er is heel veel te beleven, te genieten en er valt ook veel te leren. Dat kan in vijf podiumzalen, een popcafé, diverse vergaderlocaties, een bibliotheek met lees-, leer- en werkplekken, talrijke dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s. Op andere locaties in de gemeente Haarlemmermeer zijn er nog vijf bibliotheken, een Centrum voor de Kunsten in Nieuw-Vennep en het vestzaktheater Het Oude Raadhuis.

Het Cultuurgebouw is voor de Bibliotheek Haarlemmermeer per direct op zoek naar

Servicemedewerker

24-28 uur per week

De servicemedewerker is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Je helpt bij het vinden van de juiste informatie, je geeft ondersteuning bij het gebruik van onze (digitale) producten en je verwijst mensen met een (hulp)vraag door naar de juiste plek, binnen of buiten de bibliotheek.

Als servicemedewerker werk je volgens een in onderling overleg vast te stellen, grotendeels vast rooster, waarbij je in elk geval om de zaterdag en één avond per week werkt. Een klein deel van je uren is flexibel inzetbaar. De Bibliotheek Haarlemmermeer heeft vijf vestigingen, de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg. Als servicemedewerker kun je in elke vestiging worden ingezet.

Verantwoordelijkheden

 • Je beantwoordt vragen van de klant en biedt hulp bij het gebruik van onze producten;
 • Je matcht het brede aanbod van de bibliotheek met de wensen van de klant;
 • Je presenteert op een aantrekkelijke manier de collectie van de bibliotheek;
 • Je begeleidt bezoekers bij diverse activiteiten in de bibliotheek;
 • Je geeft cursussen, trainingen en spreekuren rondom de digitale dienstverlening (bijvoorbeeld Klik & Tik).

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt minimaal een MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt uitgebreide kennis van moderne media;
 • Je hebt een klantgerichte, dienstverlenende instelling;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je hebt een flexibele en proactieve houding;
 • Je bent een organisatorisch talent;
 • Je hebt interesse voor cultuur en educatie.

Wij bieden
Een inspirerende omgeving die voortdurend in ontwikkeling is en waar je ruimte krijgt om jouw talenten te ontplooien. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 4. De functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, waarna verlenging mogelijk is. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur een motivatiebrief mét je cv naar de afdeling Personeelszaken, vacatures@hetcultuurgebouw.nl, o.v.v. ‘vacature Servicemedewerker’. Solliciteren is mogelijk tot en met uiterlijk 4 juli 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.