Het Cobra Museum voor Moderne Kunst: Online Communicatie- & Marketingmedewerker

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen zoekt een Online Communicatie- & Marketingmedewerker voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Wij zoeken per direct een collega voor de functie Online Marketing- en Communicatiemedewerker

Online Communicatie- & Marketingmedewerker

24 uur per week

Functie
Wij zijn op zoek naar een gedreven collega met een duidelijke visie op online communicatie en marketing. In nauwe samenwerking met het team ben jij dé expert die in deze functie content, campagnes en communicatiemiddelen ontwikkelt.
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Onze nieuwe collega komt terecht in een enthousiast, klein team en een unieke werkomgeving, waar je veel gelegenheid krijgt om nieuwe plannen te maken. Je hebt daarom de ervaring om jouw online communicatie- en marketingstrategie uit te werken. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor praktische werkzaamheden, zoals het uitzetten van campagnes, het onderhouden van contacten met externe partijen en het bijhouden van onze socialmediakanalen en de website.

Profiel
De ideale kandidaat:

 • is ambitieus, nieuwsgierig en creatief
 • heeft een duidelijke visie en weet die aan anderen over te brengen
 • werkt graag zelfstandig, maak kan ook goed functioneren in teamverband
 • staat sterk in de schoenen en houdt van uitdagingen
 • is geïnteresseerd in geschiedenis, kunst en cultuur

En heeft:

 • minimaal 2 jaar ervaring als online communicatie- en marketingmedewerker, liefst binnen het culturele veld
 • een goed netwerk in het werkveld en kennis van de nieuwste ontwikkelingen daarin
 • vaardigheid in het vertalen van strategische doelstellingen naar concrete acties en producten
 • een goed taalgevoel (NL en ENG)
 • ervaring met digitale systemen (bijv. ticketing, CMS, Google Analytics, SEO) en social media
 • het vermogen om planmatig te werken, ook onder tijdsdruk
 • vaardigheid in het aansturen van externe partijen voor online campagnes

Voor deze functie wordt minimaal hbo werk- en denkniveau met een opleiding op het gebied van online marketing en communicatie gevraagd.

Aanbod
Het betreft een functie voor 24 uur per week. Wij bieden een marktconform salaris, exclusief vakantietoeslag en eventuele reiskostenvergoeding. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Herken je je in dit profiel?
Mail je motivatiebrief met cv vóór vrijdag 1 juli 2022 naar Anne Sahingoz,
a.sahingoz@cobra-museum.nl onder vermelding van ‘vacature Online MarCom’.

Het Cobra Museum stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.