Frans Hals Museum: Teamleider Financiën en Secretariaat

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Teamleider Financiën en Secretariaat voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 04-07-2022Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem toont dit museum de grootste collectie werken van Frans Hals, oude, moderne én hedendaagse kunst in een spannende mix. Onze tentoonstellingen, programma’s en activiteiten zijn erop gericht om bestaand en nieuw publiek anders te laten kijken en meer te laten zien. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een lokale verankering en een landelijke uitstraling.

Wij zoeken per 1 oktober een

Teamleider Financiën en Secretariaat

32-36 uur per week

De Teamleider Financiën en Secretariaat geeft leiding aan drie administratief en secretarieel medewerkers, adviseert de organisatie op het gebied van financiën, waarborgt de servicegerichtheid van het team en valt direct onder de zakelijk directeur.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan drie administratief en secretarieel medewerkers die servicegericht werken en verantwoordelijk zijn voor een aantal financiële en administratieve processen van het museum;
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie (via onze externe dienstverlener OZCAR) en andere administratieve en ondersteunende processen op financieel en secretarieel gebied;
 • Je bewaakt, signaleert en voert de planning & control-cyclus uit en je brengt mogelijke risico’s en ontwikkelingen in kaart;
 • Je ondersteunt de zakelijke directeur bij het nemen van strategische en bedrijfsmatige beslissingen door het opstellen van begrotingen en rapportages;
 • Je adviseert en werkt nauw samen met het managementteam en de projectleiders en je stelt de kaders bij vaststelling van het budget, ondersteunt bij het opstellen van budgetten, (project)begrotingen en de forecast;
 • Je adviseert over het optimaliseren en professionaliseren van bedrijfsprocessen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van financiële of bedrijfseconomische richting of aantoonbare (minimaal 5 jaar) ervaring op dit gebied en minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van een team;
 • Je bent een pro actieve aanpakker met een servicegerichte instelling;
 • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief sterk in het Nederlands en je hebt ruime kennis van financiële en administratieve systemen en Excel;
 • Dit doe je met veel energie, interne en externe klantvriendelijkheid.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een prachtig museum met leuke collega’s;
 • Salaris tussen € 3.525,00 en € 4.738,00 bruto bij een fulltime dienstverband (salarispeil 1-7-2022 museum cao);
 • Een tijdelijke overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Dan kun je reageren door vóór 4 juli a.s. een CV en onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden en onder vermelding van 22-010 Teamleider Financiën en Secretariaat te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl. Het is niet nodig een motivatiebrief mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk.

 1. Waarom solliciteer je op deze functie? En waarom het Frans Hals Museum?
 2. Omschrijf kort hoe je het optimaliseren en professionaliseren van bedrijfsprocessen aanpakt, bij voorkeur met een paar voorbeelden.
 3. Welke voorkeur voor een stijl van leidinggeven heb jij? Kan je een voorbeeld beschrijven waaruit deze voorkeur blijkt en wat het resultaat was?
 4. Wanneer heb jij voor het laatst een budgetbewaking opgezet of uitgevoerd? Welke risico’s zijn voorkomen en tot welke ontwikkelingen heeft dit geleid?
 5. Kan je een voorbeeld noemen van een strategische beslissing die genomen is op basis van jouw opgestelde begroting, rapportage of administratief proces?

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen Paul Stork via P.Stork@franshalsmuseum.nl. De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate van 30 minuten digitaal plaats in de week van 11 juli 2022. De 2e gesprekken vinden op locatie plaats in de week van 8 augustus 2022.

Het Frans Hals Museum wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling vormt van de inwoners van Haarlem.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.