Frans Hals Museum: Senior Projectleider Presentaties

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Senior Projectleider Presentaties voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem toont dit museum de grootste collectie werken van Frans Hals, oude, moderne én hedendaagse kunst in een spannende mix. Onze tentoonstellingen, programma’s en activiteiten zijn erop gericht om bestaand en nieuw publiek anders te laten kijken en meer te laten zien. Meerstemmigheid, inclusie en diversiteit zijn daarbij belangrijke speerpunten. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een landelijke uitstraling en een lokale verankering.

Wij zoeken per 1 oktober een

Senior Projectleider Presentaties

32 uur per week

Als Senior Projectleider Presentaties maak je deel uit van het team Collecties & Presentaties en realiseer je tentoonstellingen, collectiewisselingen en presentaties (met oude, hedendaagse en moderne kunst, soms in een transhistorische mix) en aanverwante activiteiten op beide locaties van het Frans Hals Museum.

Wat ga je doen?

 • Je realiseert (in omvang variërende) projecten, veelal meerdere tegelijkertijd en in diverse stadia van ontwikkeling.
 • Je speelt als projectleider – samen met het projectteam – een actieve rol in de ontwikkeling en toetsing van tentoonstellingsplannen (van inhoudelijk concept, publieksbereik tot uitvoering) en bewaakt zowel de kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen.
 • Je stelt op, beheert en bewaakt projectplannen, planningen en begrotingen.
 • Je stuurt projectteamleden aan en plant en leidt projectvergaderingen.
 • Je voert de regie en het contractmanagement en stuurt externe kunstenaars, vormgevers, leveranciers en deskundigen aan.
 • Je levert voortgangsrapportages en beslisdocumenten aan de opdrachtgevers aan.
 • Je draagt bij aan de kwaliteit van projecten en van het projectmatig werken in het museum.
 • Je levert projecten en deelprojecten op en je evalueert deze door middel van eindverslaglegging en verbetervoorstellen.
 • Je zorgt voor een financiële afronding, verantwoording en archivering van de opgeleverde projecten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een duidelijke visie op de rol van tentoonstellingen en presentaties binnen het museale werkveld, hebt oog voor storytelling, publieksbereik, actualiteit en maatschappelijke relevantie, de inzet van meerdere perspectieven, inclusie, diversiteit en co-creatie.
 • Je bent een spin in het web bij wie projectmatig werken in het bloed zit.
 • Je bent een enthousiaste en bevlogen teamspeler met hbo-/wo-niveau en hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider, bij voorkeur in een museum.
 • Met je organisatorische talent werk je planmatig, hou je overzicht, zie je waar werk ligt en communiceer je proactief.
 • Je stimuleert een prettig samenwerkingsklimaat waarin co-creatie kan bloeien waardoor andere inzichten en perspectieven ontstaan.
 • Je hebt oog voor de belangen van alle stakeholders en spreekt collega’s op constructieve wijze aan op afspraken en verantwoordelijkheden.
 • Je hebt sterke intermenselijke skills waardoor draagvlak wordt gecreëerd en deuren openen.

Wij bieden

 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een prachtig museum met leuke collega’s.
 • Salaris tussen € 3.208,00 en € 4.196,00 bruto bij een fulltime dienstverband (salarispeil 01-07-2022 museum cao). In uitzonderlijke gevallen is een uitloop naar € 4.738,00 mogelijk.
 • Een tijdelijke overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben jij een bevlogen tentoonstellingsmaker met hart voor kunst? Heb jij oog voor actualiteit & relevantie én voor co-creatie? Weet jij als geen ander hoe je mensen anders kunt laten kijken? En houd je van het aansturen van enthousiaste en deskundige projectteams? Reageer dan vóór 4 juli aanstaande door een cv en onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden en onder vermelding van 22-001 Projectleider presentaties te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl. Het is niet nodig een motivatiebrief mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk.

 1. Waarom solliciteer je op deze functie? En waarom het Frans Hals Museum?
 2. Hoe zorg je dat tentoonstellingsplannen relevant en actueel zijn, inhoudelijk kloppend én met oog voor publieksbereik? Kan je een voorbeeld geven?
 3. Hoe opereer je als projectleider in het spanningsveld van kunsthistorische inhoud en publieksbereik, van conservator, educator en marketeer? Kan je een voorbeeld geven van hoe je iedereen op één lijn krijgt?
 4. Hoe zie je je eigen rol als projectleider binnen het team? Kan je een voorbeeld geven van hoe je rollen en taken binnen een project bewaakt, besluitvaardigheid en draagvlak creëert?
 5. Omschrijf kort hoe je je eigen werk organiseert. Hoe plan en organiseer je meerdere projecten naast elkaar en wat voor tools gebruik je daarvoor?
 6. Beschrijf een project waar je trots op bent.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marrigje Rikken via M.Rikken@franshalsmuseum.nl. De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate van 30 minuten digitaal plaats in de week van 11 juli 2022. De tweede gesprekken vinden op locatie plaats in de week van 8 augustus 2022.

Het Frans Hals Museum wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling vormt van de inwoners van Haarlem.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.