Fonds Podiumkunsten: Subsidieconsulent

Het Fonds Podiumkunsten in Den Haag zoekt een Subsidieconsulent voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, theater, muziektheater, dans en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunst en heeft een grote verantwoordelijkheid in het stimuleren van dynamiek en vernieuwing binnen de podiumkunsten.

Onze organisatie zet zich in voor een levendig podiumkunstklimaat, dat zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt en midden in de samenleving staat. Dat alles met oog voor uiteenlopende perspectieven en kunstenaars en uitvoerenden uit diverse genres.

Het Fonds biedt meerjarige subsidies, programmerings- en productiesubsidies en individuele bijdragen. Ook bieden we programma’s om nieuwe initiatieven te stimuleren, reiken we verschillende podiumkunstprijzen uit en richten we ons op de internationale promotie van de Nederlandse podiumkunsten.

De organisatie bestaat uit ruim 60 vaste medewerkers en een omvangrijke pool van externe adviseurs. We geloven in de kracht van diversiteit van onder meer gender, leeftijd en culturele achtergrond en verwelkomen daarom graag kandidaten die de organisatie meerstemmiger en veelkleuriger maken.

Het Fonds Podiumkunsten zoekt een subsidieconsulent die de podiumkunsten een warm hart toedraagt, een uitstekende schrijfvaardigheid heeft en graag contact onderhoudt met onze aanvragers.

Subsidieconsulent

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als consulent leer je de podiumkunstensector vanuit een landelijke blik kennen en maak je kennis met zoveel mogelijk subsidieregelingen. De financiële ondersteuning wordt aangevraagd door producenten, uitvoerenden (stichtingen), individuele podiumkunstenaars, podia en festivals.

Je werkt mee aan het gehele subsidietraject: van het beantwoorden van telefonische vragen tot het schrijven van analyses. Je bespreekt aanvragen in de commissievergadering en werkt conclusies uit in een adviestekst. Tot slot beoordeel je de verantwoording van het toegekende bedrag zodra het project is uitgevoerd.

Daarnaast fungeer je als contactpersoon voor 5-10 organisaties die meerjarige ondersteuning ontvangen. Je onderhoudt de relatie, bezoekt voorstellingen of concerten en beoordeelt jaarstukken. Zo blijft het Fonds goed geïnformeerd over hun werk.

Je voert je werkzaamheden zelfstandig uit, met heldere afspraken en een uitgebreid kennismakingsprogramma. Samen met 17 andere consulenten werk je per subsidieronde in wisselende teams, waardoor je in korte tijd veel verschillende collega’s leert kennen.

Het Fonds werkt met publieke middelen. We hanteren daarom duidelijke beoordelingscriteria en behandelen iedere aanvrager gelijkwaardig. Ook jouw adviezen zijn helder en goed onderbouwd, met aandacht voor transparantie en zorgvuldigheid.

Wie ben jij?
Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een heldere schrijfstijl en blijft graag doorlopend in contact met onze aanvragers. Je bent collegiaal en werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken. Daarbij houd je je aan deadlines en weet je op eventuele problemen te anticiperen.

Je bent integer, stelt je open en dienstbaar op en bent je bewust van de verantwoordelijkheid van het Fonds als belangrijke financier van de podiumkunsten.

Functie-eisen
Onze ideale kandidaat:

 • Kan op hbo-niveau werken;
 • Heeft een uitstekende schrijfvaardigheid;
 • Is communicatief- en analytisch sterk;
 • Is op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de podiumkunsten;
 • Heeft kennis van muziektheater/opera of ervaring met podia/festivals (pre).

Wat we bieden

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • Een salaris in schaal 10 BBRA (maximaal € 4.519, – bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring) plus een dertiende maand;
 • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden;
 • Een professionele, informele werkcultuur;
 • Een hybride werkomgeving: je werkt zowel thuis als op kantoor;
 • Persoonlijk budget om podiumkunstvoorstellingen te bezoeken.

Ben je enthousiast over de functie? Verstuur dan je CV en motivatiebrief naar vacature@fondspodiumkunsten.nl. De reactietermijn loopt tot en met 1 juli 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Berends via 070-7072700.

De eerste en tweede gespreksrondes zijn gepland op 5 en 7 juli. Een schrijftest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.