Erfgoedhuis Zuid-Holland: Adviseur Archeologie

Erfgoedhuis Zuid-Holland in Delft zoekt een Adviseur Archeologie voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenVan molens, monumenten en musea tot buitenplaatsen en het archeologisch bodemarchief; van immaterieel erfgoed en de verhalen van Zuid-Holland tot kennisoverdracht en (digitale) archieven: Erfgoedhuis Zuid-Holland zet zich in voor het behouden, benutten en beleven van erfgoed in de provincie. We organiseren cursussen en evenementen, publiceren boeken, themakaarten, publicaties en geven advies aan professionals en vrijwilligers in het erfgoedveld. Ook adviseren wij eigenaren en beheerders van monumenten over de bouwkundige staat en verduurzaming van monumenten.

Wij zoeken per direct een Adviseur Archeologie voor 32 tot 36 uur per week. Een enthousiaste en communicatief vaardige adviseur met een passie voor archeologie.

Adviseur Archeologie

32-36 per week

Werkzaamheden:

 • het creëren van draagvlak voor archeologie door het verstrekken van informatie over archeologie aan de afnemers van het Steunpunt monumenten, cultuurlandschap en archeologie (presentaties, helpdesk, website, nieuwsbrieven en brochures);
 • het organiseren van bijeenkomsten voor de gemeentelijke/regionale archeologen en de vrijwilligers in de archeologie;
 • het stimuleren van publieksbereik archeologie bij de achterban en het bieden van ondersteuning op dit thema;
 • het actief begeleiden van gemeenten bij het opstellen, implementeren en uitvoeren van gemeentelijk archeologiebeleid (organisatie van informatiebijeenkomsten, studiemiddagen, helpdesk, opstellen van factsheets e.d.);
 • het bijdragen aan of ontwikkelen van middelen van deskundigheidsbevordering (cursussen en educatie).

Gewenst profiel:

 • Voltooide opleiding archeologie;
 • WO-denkniveau;
 • uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden;
 • uitstekende digitale vaardigheden;
 • affiniteit in de omgang met (beleids)medewerkers van gemeenten en met professionals en vrijwilligers in de archeologie;
 • kennis van en ervaring met social media.

Wat bieden wij:

 • interessant en afwisselend werk;
 • zeer prettige werksfeer (informeel en professioneel);
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Provincies;
 • deelname aan het ABP-Pensioenfonds.

Reageren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Onno Helleman, coördinator Kennis. Wil je hem spreken, laat dan een terugbelverzoek achter bij onze antwoordservice, via telefoonnummer 015-2154350. Wil je in aanmerking komen voor deze vacature stuur dan je curriculum vitae en motivatiebrief, aan Annelies Groot, personeelsadviseur, via sollicitaties@erfgoedhuis-zh.nl. Geschikte kandidaten nodigen wij direct uit voor een eerste kennismaking.

Het Erfgoedhuis ZH onderschrijft de Code Inclusie en Diversiteit. Het Erfgoedhuis zet in op een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Wij geloven dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven de organisatie sterker maakt en leidt tot een plezierige werkplek voor iedereen die bij en met ons werkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.