DutchCulture: Projectleider Productie

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Projectleider Productie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en Nederlandse ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons productieteam zoeken wij per direct een

Projectleider Productie (m/v/x)

0,8 fte – 32 uur per week

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur en beheers jij productiewerk over de volle breedte van het spectrum? Ben je een flexibele teamspeler die kan multitasken, verschillende rollen kan aannemen, processen kan overzien en deadlines kan bewaken? Lees dan vooral nog even door.

Het team
Productie is een belangrijk onderdeel binnen DutchCulture. Het team is verantwoordelijk voor alle facetten van de productie van events en bijeenkomsten, met verschillende vormen, groottes en doelstellingen. We organiseren bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, inspirerende programma’s en buitenlandse bezoekersprogramma’s en werken nauw samen met musea, festivals en cultuurhuizen.

Het team telt in totaal vier medewerkers en maakt deel uit van het Service Team, aangestuurd door het hoofd Financiën en Organisatie. Het productieteam werkt nauw samen met de andere teams binnen DutchCulture: Internationaal Cultuurbeleid, Mobiliteit & Advies en Communicatie & Marketing. Het dynamische karakter van de productieactiviteiten zorgt voor veel uitdaging en afwisseling in taken en verantwoordelijkheden.

Een dag bij DutchCulture
In de ochtend trek je de deur open van ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam. Je pakt een kop koffie of thee en praat met collega’s na over het evenement dat jullie de vorige dag hebben geproduceerd. Vervolgens neem je samen met het productieteam de planning door van de aankomende activiteiten. Je schuift daarna aan bij de kick-off meeting van een nieuw, groot congres dat DutchCulture organiseert. Daarin overleg je met collega’s van de inhoudelijke teams en Communicatie & Marketing over de inhoud en het proces, waarbij jij verantwoordelijk bent voor alle productionele aspecten. Zo ga je op zoek naar een geschikte locatie en boek je vluchten en hotels voor buitenlandse gasten. Omdat het congres tevens online te volgen is, regel je ook alle technische aspecten die daarbij komen kijken. In de middag ga je aan de slag met een briefing, speeddate schema en draaiboek voor de nieuwe editie van DutchCulture on Tour, het event waarbij makers en organisaties in een specifieke regio worden geïnformeerd over internationale culturele samenwerking. En het is niet ondenkbaar dat we aan het eind van de dag met zijn allen wat drinken in onze tuin.

Wat ga je doen?

 • Je voert regie op voorbereiding en uitvoering van productionele activiteiten, van de opstart tot en met de afronding
 • Je verzorgt de logistieke organisatie van variërende events en bijeenkomsten
 • Je maakt, bewaakt en volgt de productieplanning
 • Je maakt, beheert en bewaakt de productiebegroting van specifieke events
 • Je registreert (productionele) activiteiten in het CRM-systeem
 • Je bent het aanspreekpunt voor externe partners op het gebied van productionele samenwerking
 • Je bent verantwoordelijk voor het (technisch) hosten en uitvoeren van online events
 • Je draagt bij aan het creëren van nieuwe programmaformats
 • Je draagt bij aan het relatiemanagement met stakeholders

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met productiewerk, toegespitst op de organisatie van events en bijeenkomsten
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je hebt kennis van en ervaring met digitale kanalen, -middelen en -platforms, zowel technologisch als communicatief
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend en service- en oplossingsgericht
 • Je bent goed in staat om zelfstandig te werken, maar je hebt ook oog voor team work
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur
 • Je bent een constructieve gesprekspartner voor diverse stakeholders
 • Je hebt een flexibele, hands-on instelling
 • Je kunt je makkelijk aanpassen aan wisselende omstandigheden en omgevingen en bent in staat out of the box te denken

Kernwaarden
Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Solliciteren
Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) voor een periode van een jaar, met uitzicht op verlenging. Salarisindicatie afhankelijk van CV in schaal 6 of 7: min. € 2475,- , max. € 3908,- bij een 40-urige werkweek.

Spreekt dit je aan? Stuur dan uiterlijk 30 juni een motivatiebrief en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, sollicitaties@dutchculture.nl tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen van Waardenberg, j.vanwaardenberg@dutchculture.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.