DutchCulture: (Ondersteunend) Medewerker Mobiliteit & Advies

DutchCulture in Amsterdam zoekt een (Ondersteunend) Medewerker Mobiliteit & Advies voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-07-2022DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons team Mobiliteit & Advies zoeken wij zo spoedig mogelijk een

(Ondersteunend) Medewerker Mobiliteit & Advies

32 uur per week

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur, liefst met ervaring in de sector? Vind je het leuk om informatie over internationale residenties of subsidieregelingen rondom mobiliteit te verzamelen en ervoor te zorgen dat onze bronnen en data altijd up-to-date zijn en op de juiste manier gebruikt worden? Vind je het fijn om mensen met elkaar te verbinden en beweeg je je makkelijk in verschillende internationale, sociale en maatschappelijke omgevingen? Beantwoord je gemakkelijk vragen in het Nederlands en Engels? En bovenal, ben je een betrokken collega die het hoofd koel houdt in een dynamische omgeving en met wie fijn samen te werken valt? Lees dan vooral nog even door.

Het team
Je maakt deel uit van het team Mobiliteit & Advies, waaronder de programma’s TransArtists, Creative Europe en het Mobility Info Point vallen. Het team bestaat uit elf medewerkers die zich richten op het vergroten van de internationale mobiliteit van kunstenaars en culturele organisaties. Dat doen we onder andere door makers te informeren over internationale kunstenaarsresidenties, financieringsmogelijkheden en visa. Daarnaast beantwoorden we samen met partners vragen over werk- en verblijfsvergunningen, sociale zekerheid en belastingen.

Een dag bij DutchCulture
In de ochtend stap je binnen in ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam. Je pakt een kop koffie of thee en praat met een paar collega’s over de events en programma’s die aan de gang zijn en welke rol jij daarbinnen kunt spelen. Nadat je een plekje aan een bureau hebt gevonden, ga je aan de slag met het invoeren van residenties in de database van TransArtists en onderhoud je contacten met internationale partners om deze database uit te breiden. Na de gezamenlijke lunch aan onze keukentafel, maak je een begin met de digitalisering van onze Mobility Information Guide, waarin informatie staat over subsidieregelingen rondom internationale mobiliteit. En daarna sluit je aan bij het wekelijkse teamoverleg om te bespreken wat er voor de komende dagen op het programma staat en volg je actiepunten op die hieruit voortkomen, zoals bijvoorbeeld het uitzetten van enquêtes. In de tussentijd beantwoord je vragen die binnenkomen of zorg je ervoor dat deze bij de juiste personen terecht komen. En het is niet ondenkbaar dat we daarna met zijn allen wat drinken in onze Tuinkamer, of bij mooi weer buiten in de tuin.

Wat ga je doen?

 • Als ondersteunend medewerker heb je een spilfunctie binnen ons team Mobiliteit & Advies.
 • Je zorgt ervoor dat de informatie in onze database van internationale kunstenaarsresidenties (TransArtists), onze digitale Mobility Info Guide en andere (digitale) informatiebronnen altijd actueel is
 • Je onderhoudt de (inter)nationale contacten die daarvoor nodig zijn
 • Je beantwoordt vragen die binnenkomen via de post, de mail of telefonisch en zorgt ervoor dat informatie op de juiste plek komt
 • Je zorgt voor het plannen en voorbereiden van (digitale) overleggen en expertmeetings
 • Je coördineert gezamenlijke teamtaken, verzorgt mailings en andere administratieve ondersteuning aan het team

Wat breng je mee?

 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in een internationale en/of culturele omgeving en beschikt over een uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheid
 • Je bent een echte duizendpoot en aanpakker die goed kan omgaan met digitale systemen en graag bijleert als dat nodig is
 • Je houdt ervan om in een team te werken, maar functioneert ook prima zelfstandig
 • Je krijgt er energie van om makers te helpen bij het vinden van de juiste informatie
 • Je kunt goed organiseren

Kernwaarden
Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we
Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract. Salarisindicatie: schaal 5, min. € 2250,- max. € 3214,- bij een 40-urige werkweek. Verder bieden we een plek binnen een internationale, dynamische en ambitieuze organisatie in hartje Amsterdam met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Solliciteren
Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 31 juli 2022 je motivatie en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-6164225.

Ook voor vragen over de wervingsprocedure kun je hier terecht. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Jelle Burggraaff, j.burggraaff@dutchculture.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 9 augustus.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.