DutchCulture: Adviseur Mobiliteit & Advies

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Adviseur Mobiliteit & Advies voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-07-2022DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons team Mobiliteit & Advies zoeken wij zo spoedig mogelijk een

Adviseur Mobiliteit & Advies

32 uur per week

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur en ervaring in de sector? Vind je het leuk om vragen rondom internationale mobiliteit, residenties en subsidieregelingen uit te zoeken en te beantwoorden? Vind je het fijn om mensen met elkaar te verbinden en beweeg je je makkelijk in verschillende internationale, sociale en maatschappelijke omgevingen? En bovenal, ben je een betrokken collega die het hoofd koel houdt in een dynamische omgeving en met wie fijn samen te werken valt? Lees dan vooral nog even door.

Het team
Je maakt deel uit van het team Mobiliteit & Advies, waaronder het Mobility Info Point valt dat jouw verantwoordelijkheid wordt. Daarnaast vallen de programma’s TransArtists en Creative Europe onder dit team. Het team bestaat uit elf medewerkers die zich richten op het vergroten van de internationale mobiliteit van kunstenaars en culturele organisaties. Dat doen we onder andere door makers te informeren over internationale kunstenaarsresidenties, financieringsmogelijkheden en visa. Daarnaast beantwoorden we samen met partners vragen over werk- en verblijfsvergunningen, sociale zekerheid en belastingen.

Een dag bij DutchCulture
In de ochtend stap je binnen in ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam. Je pakt een kop koffie of thee en praat met een paar collega’s na over een event rondom samenwerken met het Verenigd Koninkrijk na de Brexit, dat je gisteren hebt georganiseerd. Nadat je een plekje aan een bureau hebt gevonden, heb je een aantal adviesgesprekken met kunstenaars over het vinden van financiering, bijvoorbeeld in relatie tot residenties. Na de gezamenlijke lunch aan onze keukentafel stel je met je collega’s een plan op voor kwantitatieve en kwalitatieve monitoring van TransArtists. En daarna sluit je aan bij het wekelijkse teamoverleg om te bespreken wat er voor de komende tijd op het programma staat en volg je actiepunten op die hieruit voortkomen, zoals het samenwerken in een internationaal project. En het is niet ondenkbaar dat we daarna met zijn allen wat drinken in onze Tuinkamer, of bij mooi weer buiten in de tuin.

Wat ga je doen?

 • Je beantwoordt vragen over internationale mobiliteit en internationale residenties van kunstenaars en culturele instellingen
 • Je verzamelt en analyseert relevante informatie en vertaalt die in artikelen voor de website en bijeenkomsten over deze onderwerpen
 • Je zorgt voor kwalitatieve en kwantitatieve monitoring van het programma TransArtists
 • Je werkt samen met internationale partners en netwerken aan projecten op het gebied van internationale mobiliteit van kunstenaars en culturele organisaties
 • Je zet een netwerk op van samenwerkingspartners als het gaat om vragen over belastingen, sociale zekerheid en juridische vraagstukken

Wat breng je mee

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring, bij voorkeur in de (internationale) culturele sector en een (internationaal) netwerk in het culturele veld, of bent in staat dat snel op te bouwen
 • Je hebt uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheden
 • Je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken, bent goed in het analyseren van (complexe) informatie over internationale mobiliteit en financiering en kan deze vertalen naar concrete adviezen en producten voor onze doelgroepen
 • Je bent een teamspeler, die eigen initiatief weet te verbinden aan de doelen van de afdeling en DutchCulture als geheel
 • Je weet hoe de culturele sector in elkaar zit en wilt kunstenaars en culturele instellingen graag een stap verder brengen in hun internationale ambities
 • Je hebt organisatorisch talent en bent een goede netwerker
 • Kennis over subsidieprogramma’s is een pre.

Kernwaarden
Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel, verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we
Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract. Salarisindicatie: schaal 7, min. € 2736 – max. € 3908 bij een 40-urige werkweek. Verder bieden we een plek binnen een internationale, diverse, dynamische en ambitieuze organisatie in hartje Amsterdam met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Solliciteren
Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 31 juli je motivatie en cv naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-6164225.

Ook voor vragen over de wervingsprocedure kun je hier terecht. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Jelle Burggraaff, j.burggraaff@dutchculture.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 8 augustus.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.