DOK: Informatiespecialist Digitale Overheid

DOK in Delft zoekt een Informatiespecialist Digitale Overheid voor 17 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega’s samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag samen waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

Na de zomervakantie starten we met Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in onze beide vestigingen. Daarom zijn wij op zoek naar een Informatiespecialist IDO die ons nieuwe “Informatiepunt Digitale Overheid” in juiste banen weet te leiden. Wij zijn op zoek naar die “kameleon” die moeiteloos schakelt tussen de verschillende niveaus en rollen van Informatiespecialist IDO en adviseur-digimaatjes.

Informatiespecialist Digitale Overheid

17 uur per week

Hoe ziet jouw werk eruit?
Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Dat kan lastig zijn. Niet iedereen beschikt over de vaardigheden om tot goede en betrouwbare informatie te komen. Als informatiespecialist IDO help jij de mensen graag verder. Je behandelt vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen en nog veel meer.

Als Informatiespecialist IDO ben je verantwoordelijk voor de gehele coördinatie van het informatiepunt en verzorg je het spreekuur. Je beantwoordt vragen en/of verwijst mensen door naar de juiste instanties. Je kunt hier denken aan bijvoorbeeld de Gemeente of de Formulierenbrigade.

Als Informatiespecialist IDO heb je goed contact met de doelgroep ‘Digimaatjes’ en daarom ben je ook werkzaam als adviseur voor dit project. Er bestaat een nauwe samenwerking tussen het Informatiepunt Digitale Overheid en de DOK vrijwilligersprojecten; Taalhuis, Rekenmaatjes en Digimaatjes.

Wat neem je mee?
Als informatiespecialist IDO heb je HBO werk- en denkniveau en ben je uitstekend in staat informatie over te brengen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de training en ontwikkeling van de vrijwilligers die als Digimaatje aan de slag gaan. Het ontwikkelen en geven van trainingen, zijn belangrijke onderdelen binnen jouw werkveld, enige didactische ervaring is dus een pré. Tevens heb je gedegen computervaardigheden en kennis van digitale overheid. Je draait zelfstandig het Informatiepunt Digitale Overheid, je bent een echte zelfstarter. Ten slotte zijn samenwerken en netwerken zeer kenmerkend voor deze functie. Het is daarom belangrijk dat je communicatief sterk bent en in staat bent om goed te plannen en organiseren.

Wat bieden we jou?
DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 17 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 met een maximum van € 3.665 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas, korting in ons Proeflokaal, reiskosten en een laptop.

Hoe kun je reageren?
Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

Vragen

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Waarom spreekt de functie Informatiespecialist IDO je aan?
  3. Waaruit blijkt dat jij goed in staat bent informatie over te dragen? Noem een concreet voorbeeld.
  4. Bij deze functie moet je veel samenwerken. Kan jij een voorbeeld geven hoe jij samenwerkt, wat daar goed aan ging en welke feedback heb je eventueel ontvangen?
  5. Wanneer is netwerken voor jou succesvol gebleken, waarom?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Anouk Vijverberg uiterlijk 30 juni 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature IDO. Eventuele inhoudelijke vragen kun je stellen aan Gemma Boon, 06-42 65 31 07 of via de email g.boon@dok.info.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.