De Bibliotheek Amstelland: Adviseur Informatie en Media

De Bibliotheek Amstelland in Aalsmeer zoekt een Adviseur Informatie en Media voor 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Met 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale, innovatieve en culturele activiteiten voor jong en oud is de Bibliotheek Amstelland het platform voor kennis en cultuur in de regio. We zijn 7 dagen per week open met 4 vestigingen in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

We zoeken nieuwe collega voor onze vestiging in Aalsmeer.

Adviseur Informatie en Media

30 uur per week

Het team
Het team Publieke Dienstverlening van de Bibliotheek Amstelland bestaat uit Adviseurs Informatie en Media en Medewerkers Klantenservice. De Adviseurs Informatie en Media zijn samen met de Medewerkers Klantenservice het eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers van onze vestigingen en zorgen voor een prettig verblijf. Deskundig, hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd. Daarnaast verzorgen Adviseurs in dit team ook lessen over leesplezier en digitale geletterdheid bij scholen en kinderopvang en zijn ze betrokken in de uitvoering van de programmering.

We zoeken nieuwe collega voor onze vestiging in Aalsmeer voor 30 uur per week. Ken je Aalsmeer goed omdat je er bijvoorbeeld woont, dan is dat een pre.

Wat ga je doen?

 • Adviseren over leesplezier, taalbevordering, digitale informatiebronnen en media;
 • Uitvoeren van het ledenadministratieproces en het uitleenproces;
 • Verkopen van het aanbod, dat bestaat uit zowel abonnementen als activiteiten;
 • Werken met en presenteren van de collectie;
 • Geven van lessen over leesplezier en digitale geletterdheid op scholen en kinderopvang. Dit varieert van een les over de eerste kennismaking met de bieb tot mediawijze lessen over vloggen, nepnieuws en reclame;
 • Geven van cursussen digivaardigheden aan volwassenen, zodat zij bewust, kritisch en actief kunnen meedoen aan de digitale samenleving;
 • Begeleiden van activiteiten, programmering, lezingen, verhuur.

Je krijgt een gevarieerde baan met veel afwisseling. Je werkweek bestaat uit vaste diensten in de bibliotheek waarbij je de bezoekers voorziet van advies op onder andere ons Leerplein en daarnaast heb je uren die je besteed aan educatie of programmering. Dit kan zowel in de bibliotheek zijn als daarbuiten. Jouw werkweek bestaat voor ca 22 uur uit diensten in de bibliotheek als adviseur en 8 uur in educatie en programmering. Voor de frontoffice spreken we vaste diensten af waarvan minimaal twee weekenddagen per maand. De activiteiten educatie / programmering worden in overleg, ruim van te voren, op diverse dagen van de week ingepland.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde hbo-opleiding, gericht op onderwijs of media;
 • Je beschikt over didactische vaardigheden;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals informatievaardigheden, ICT basisvaardigheden en mediawijsheid;
 • Je kunt goed uitleggen aan en omgaan met verschillende doelgroepen, van kinderen, pubers tot senioren;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een flexibele instelling en ervaring met projectmatig werken;
 • Je hebt ervaring met advies en verkoop en krijgt daar energie van. En bent daarin resultaatgericht en ambitieus;
 • Je bent ook beschikbaar voor werk in de avonden en het weekend;
 • Je hebt een rijbewijs;
 • Je bent een collegiale teamspeler én een zelfstandige werker.

Je wilt bij ons werken, omdat:

 • Wij een innoverende organisatie zijn die constant in beweging is, en dat spreekt je aan;
 • Wij een grote maatschappelijke ambitie hebben, die jij met ons deelt;
 • Je de leukste (klant)contacten wilt ervaren en energie krijgt van het werken met groepen cursisten;
 • Je een passend salaris van ons krijgt op basis van de CAO openbare bibliotheken (schaal 6), minimaal € 2.150,– en maximaal € 2.930,– bij een voltijds dienstverband (36 uur) en is afhankelijk van kennis, ervaring.

Je start met een dienstverband voor één jaar op basis van een deeltijdcontract van 30 uur per week.

Enthousiast geworden?
Mail dan vóór 1 juli 2022 jouw motivatiebrief met je CV naar Secretariaat@debibliotheekamstelland.nl t.a.v. Lizet van Zegveld, Manager Publieke Dienstverlening. Meer informatie kun je opvragen bij Lizet van Zegveld op 020-641 41 26.

Meer informatie over de Bibliotheek Amstelland vind je op debibliotheekamstelland.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.