Cultuurfonds Leiden: Stagiair(e) Productie & Communicatie

Cultuurfonds Leiden in Leiden zoekt een Stagiair(e) Productie & Communicatie voor circa 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 04-07-2022Cultuurfonds Leiden is een aanjager voor cultuur in Leiden. Het Cultuurfonds wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plek is voor cultureel ondernemers, kunstenaars en creatievelingen. Cultuurfonds Leiden maakt zich sterk voor vernieuwende concepten, een goed makersklimaat en voor Leiden als stad van kennis en cultuur. Guido Marchena, de cultuurmakelaar (directeur Cultuurfonds Leiden), heeft de dagelijkse leiding over het fonds en wordt bijgestaan door een communicatie-adviseur.

Dit najaar hebben we weer een plekje vrij voor een stagiair(e) (v/m/x). We bieden een uitdagende en leerzame stageplek. Word jij onze nieuwe collega? Reageren kan tot 4 juli. Voor de periode van 29 augustus 2022 tot 27 januari 2023 zijn we op zoek naar een stagiair(e) met focus op productie en communicatie.

Stagiair(e) Productie & Communicatie

circa 24 uur per week

Liefde voor cultuur
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) met liefde voor cultuur. Wij moedigen je aan mee te denken en initiatief te nemen. Je bent bij vergaderingen, draait mee in grote projecten, je neemt zelfstandig de leiding over kleinere projecten. Jouw inbreng is voor ons van groot belang.

Jij helpt ons concreet bij het organiseren van een aantal events in Leiden dit najaar: bijvoorbeeld bij het regelen van locaties, het meedenken over prikkelende onderwerpen en sprekers, het briefen van de presentatoren, het ontvangen van de gasten. Maar ook bijvoorbeeld met het eenvoudig vormgeven van een poster of programma, het schrijven van blogs op LeidsCement.nl, of met kleine administratieve klussen.

Wat we zoeken

 • We houden van aanpakkers en meedenkers, die enthousiast zijn over cultuur
 • Met een proactieve, flexibele en zelfstandige houding
 • Je houdt van schrijven, bent daar creatief in en je schrijft foutloos Nederlands
 • Je kunt werken met Photoshop of Canva
 • Je werkt +- 24 uur per week
 • Je woont in Leiden of omgeving

Wat we bieden

 • De unieke kans om in aanraking te komen met alle aspecten van het Leids cultureel leven
 • De mogelijkheid om je eerste professionele stappen te maken in de cultuursector
 • De gelegenheid om binnen de Leidse cultuursector connecties te maken
 • De kans om journalistieke ervaring op te doen door blogs te schrijven voor LeidsCement.nl
 • Je kunt je uren flexibel indelen
 • Een stagevergoeding van ‚ā¨ 250,- per maand

Help jij ons cultuur in Leiden te ondersteunen? Als je belangstelling hebt voor deze stageplek stuur dan voor voor maandag 4 juli 12.00 uur je cv en motivatie naar Guido Marchena, directeur van Cultuurfonds Leiden: guido@cultuurfondsleiden.nl. Eventuele vragen kun je hem ook mailen.

Je hoort uiterlijk 8 juli of we je wel of niet voor een gesprek uitnodigen. In de week van 11 juli voeren we de sollicitatiegesprekken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.