Cultuur & School Utrecht: Consulenten PO & VO

Cultuur & School Utrecht in Utrecht zoekt Consulenten PO & VO voor 28-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 19-08-2022Cultuur & School Utrecht is het coördinatiepunt en kennisplatform voor cultuuronderwijs in de stad Utrecht. Als onafhankelijk intermediair ondersteunt onze stichting scholen en culturele partners vraaggericht bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. We bemiddelen, evalueren en monitoren culturele activiteiten, zodat goed cultuuronderwijs geborgd is. We delen kennis, onder meer via bijeenkomsten en ons Kennisplatform dat voor en door scholen en culturele organisaties is opgericht. We bouwen voortdurend aan een lerend netwerk, zodat onze dienstverlening altijd is afgestemd op de actuele wensen uit het cultuuronderwijsveld en we sámen de culturele talenten en persoonlijke ontwikkeling van zoveel mogelijk Utrechtse leerlingen kunnen versterken.

Om scholen en culturele partners vanaf het nieuwe schooljaar nóg beter te kunnen ondersteunen en adviseren, zoeken wij per direct

Consulenten PO & VO

28-36 uur per week

Ben jij de schakel tussen scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in het Utrechtse cultuuronderwijsveld die wij zoeken? Word jij er enthousiast van om je kennis met hen te delen, hen te adviseren, te ondersteunen en met elkaar te verbinden? Heb jij kennis van en ervaring met cultuureducatie en het verbinden van scholen en culturele organisaties? Dan zoeken wij jou!

Om scholen en culturele partners vanaf het nieuwe schooljaar nóg beter te kunnen ondersteunen en adviseren, zoeken wij per direct versterking van ons team. We zoeken een consulent PO, een consulent VO en een consulent PO & VO die zowel het onderwijs als het culturele veld goed kennen en enthousiast worden van het meebouwen aan onze groeiende organisatie.

WERKZAAMHEDEN
Vanaf schooljaar 2022-2023 bouwen we verder aan onze dienstverlening voor basisscholen en starten we met onze dienstverlening voor het voortgezet onderwijs. Als consulent bouw je aan het lerend netwerk van scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in Utrecht. Je verbindt, ondersteunt en adviseert hen, onder meer met behulp van het plansysteem, de website, het Kennisplatform en de evaluatiesystematiek van Cultuur & School Utrecht. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en borging van het cultuurbeleid op scholen en signaleert behoeften. Je vertaalt de vragen en behoeften van scholen en culturele organisaties naar passend cultuur- en expertiseaanbod en kennisdelings- en netwerkbijeenkomsten en je stimuleert hen om het Kennisplatform van Cultuur & School Utrecht daarbij in te zetten. Om de wensen en behoeften uit het Utrechtse cultuuronderwijsveld nog beter op elkaar af te kunnen stemmen, lever je actief input aan voor het Kennisplatform.

FUNCTIE-EISEN
Kennis en vaardigheden:

 • Je hebt een relevante (HBO-) opleiding op het gebied van onderwijs en/of cultuureducatie;
 • Je hebt actuele kennis van en ervaring met het (bij voorkeur Utrechtse) primair onderwijs en/of middelbaar onderwijs, de culturele sector en de cultuureducatieve disciplines;
 • Je hebt adviesvaardigheden: onderzoeken, luisteren, (door)vragen, informeren, stimuleren, signaleren, reflecteren, evalueren, feedback geven en rapporteren;
 • Je hebt bij voorkeur didactische kennis en/of ervaring;
 • Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift en zet daarbij moeiteloos digitale middelen in;
 • Je toont initiatief, kan hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheiden en bent communicatief vaardig;
 • Je hebt cijfermatig inzicht;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht.

PERSOONLIJKE EIGENSCHAPPEN & COMPETENTIES:

 • Verbindend & motiverend vermogen;
 • Pro-actief & besluitvaardig;
 • Communicatief;
 • Flexibel & oplossingsgericht;
 • Zelfsturend;
 • Teamplayer.

WIJ BIEDEN
Cultuur & School Utrecht is een stichting met een klein team. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Utrechtse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We werken op het snijvlak van het onderwijs en de culturele sector waardoor het netwerk groot en divers is. Doordat het team van onze organisatie klein is, kun je meedenken op verschillende terreinen van onze dienstverlening. De stichting is gevestigd aan de Ganzenmarkt in Theater Kikker, midden in het (culturele) centrum van Utrecht.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een half jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband. De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die in loondienst willen werken maar ook zzp’ers zijn van harte welkom om te reageren.

GEÏNTERESSEERD?
Onze voorkeur gaat ernaar uit de vacatures zo snel mogelijk maar in elk geval per september te vervullen. Stuur daarom uiterlijk 19 augustus – maar bij voorkeur eerder! – jouw motivatie en curriculum vitae naar vacature@cultuurenschoolutrecht.nl onder vermelding van de vacature waar je op solliciteert: vacature consulent PO, vacature consulent VO of vacature consulent PO & VO. Zodra we geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de sollicitatieprocedure. In dat geval vermelden we dat in de vacaturetekst op onze website via deze link.

Voor vragen kun je contact opnemen met Karen Jong (directeur) via bovenstaand mailadres of via 030 711 62 29.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.