CODA: Projectleider Tentoonstellingen

CODA in Apeldoorn zoekt een Projectleider Tentoonstellingen voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Jouw coördinatie- en plantalent in de praktijk brengen in een unieke culturele organisatie? Lees snel verder! CODA bestaat namelijk uit zowel een openbare bibliotheek, museum, archief als ExperienceLab waar kunst, literatuur, erfgoed en innovatie samenkomen.

Benieuwd naar de projecten die samenkomen in CODA? Bekijk de video uit ons jaarverslag op onze website.

CODA verwelkomt je graag als projectleider voor jaarlijks gemiddeld 12 grote tentoonstellingen en verschillende kleinere presentaties. Projectorganisatie is de kern van je functie om tot de realisatie van tentoonstellingsconcepten te komen die door conservatoren samen met kunstenaars zijn ontwikkeld. Je maakt en bewaakt daarnaast een goede planning voor (de lancering van) alle activiteiten die met een project of tentoonstelling te maken hebben. Denk hierbij aan educatieprogramma’s, PR en opbouwwerkzaamheden. Ook werk je onder andere de jaarbegroting en subsidieverantwoordingen uit.

Grote publiekstrekkers als CODA Paper Art en de Keramiek Triënnale en tentoonstellingen op het gebied van onder andere erfgoed, fotografie en beeldende kunst vullen jouw werkweek, evenals thematische projecten zoals Route Röntgen en exposities in de bibliotheek.

Je werkt nauw samen met je collega-projectleider, conservatoren en registratoren, de afdeling educatie en programmering, archivaris, het team tentoonstellingsbouw- en vormgeving, de PR-afdeling en technische dienst. Je bewaakt de deadlines van deze teams en begeleidt processen in het tentoonstellingsteam.

Per direct zoeken we een enthousiaste en gedreven

Projectleider Tentoonstellingen

32 uur per week

Als projectleider begeleid je het volledige proces nadat de fase van conceptontwikkeling is afgerond, tot en met de oplevering en evaluatie. Je bent eigenaar van het proces van projectorganisatie, collega’s zijn dit op vorm en inhoud.

Wat ga je doen?

 • Je hebt de leiding over de totstandkoming van tentoonstellingen. Je bent verantwoordelijk voor de planning en organisatie;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onder andere kunstenaars en externe betrokkenen;
 • Je stelt projectvoorstellen op en zet deze om in projectplannen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de bijbehorende projectbudgetten;
 • Samen met het projectplan stel je de planning op waarbij je de gestelde eisen op basis van kwaliteit, tijd en kosten beheert;
 • Je evalueert projecten, zowel organisatorisch, financieel als inhoudelijk;
 • Je bent samen met de fondsenwerver verantwoordelijk voor het aanvragen en verantwoorden van subsidieaanvragen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent goed in projectmatig leidinggeven, neemt verantwoordelijkheid en durft knopen door te hakken;
 • Je kunt goed samenwerken en staat voor de voortgang, kwaliteit, begroting en resultaten van ‘jouw’ tentoonstellingen en projecten;
 • Je bent goed in het opstellen en verantwoorden van begrotingen;
 • Je bent stressbestendig en een goede planner en organisator, ook van je eigen werk. Je bepaalt op effectieve wijze welke doelen en prioriteiten er zijn en je weet de benodigde tijd, acties en middelen zo te plannen dat je de gezamenlijke doelen bereikt. Je spreekt collega’s en externen aan op hun verantwoordelijkheden;
 • Je bent ondernemend, creatief, inspirerend, resultaatgericht en verbindend.

Wat bieden wij jou?

 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (minimaal € 2.860,- en maximaal € 3.665,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties;
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten;
 • De mogelijkheid om kantoor- en vaste thuiswerkdagen te combineren in een werkweek. Je krijgt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking;
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden.

Meer informatie?
Meer informatie over CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Heb je vragen over werken bij CODA of de functie? Neem gerust contact op met een van onze conservatoren: Els Drummen (055 526 85 21) of Rianne Groen (055 526 85 34). Bij vragen over de sollicitatieprocedure met Simone Hofstee (P&O, 055 526 85 32).

Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want we zijn per direct op zoek. Solliciteer via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot en met 3 juli, het eerste gesprek is op donderdag 7 juli en het tweede gesprek op woensdag 13 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.