Cobra Museum voor Moderne Kunst: Registrar

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen zoekt een Registrar voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Voor de afdeling Collectiebeheer zijn wij per direct op zoek naar een ervaren:

Registrar

16-24 uur per week

In 2023 vormt de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948-1951) de aanleiding voor het Cobra Museum voor Moderne Kunst om dat jaar bijzondere tentoonstellingen te organiseren. Per direct zijn wij op zoek naar een Registrar voor 16 uur (indien nodig 24 uur) per week om de Hoofd Collectiebeheer te ondersteunen bij de verschillende projecten.

Wat ga je doen?
Als Registrar ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden rondom de tentoonstellingen in 2023. Hieronder vallen (inter)nationale inkomende bruiklenen, het organiseren van transport en art handling, administratieve afhandelingen en verzekeringen, conform de normen van het museum. Je werkt zelfstandig en werkt nauw samen met de (inter)nationale gastconservatoren en valt onder leiding van de Hoofd Collectiebeheer.

Tot de taken behoren:

  • Organisatie van inkomende bruiklenen, vanaf het moment dat er een aanvraag wordt gedaan tot en met het moment dat de bruikleen weer terug gaat. Het gaat hierbij om bruiklenen die het museum aanvraagt bij andere instellingen of particulieren voor de tijdelijke tentoonstellingen in 2023;
  • Je verricht daarmee ook de werkzaamheden rondom alle logistiek en planning van transporten;
  • Opstellen en beheren van de verzekeringen van de bruiklenen voor de verschillende tentoonstellingen;
  • Je stelt kostenoverzichten op en werkt binnen de gegeven financiële kaders;
  • Je adviseert de gastconservatoren, Hoofd Collectiebeheer en de projectleider ten aanzien van het hele bruikleenproces en de bijbehorende kosten;
  • Ondersteuning bij opstelling van conditierapporten.

Profiel:
We zoeken een ervaren Registrar voor 16 tot 24 uur per week, met minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring met (inter)nationaal bruikleenverkeer, logistiek, planning van kunsttransporten, art handling, administratieve werkzaamheden en kunstverzekeringen. Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Reinwardt Academie of universitair op het gebied van kunstgeschiedenis. Musea en moderne en hedendaagse kunst hebben je belangstelling.

Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken, daarnaast bent je integer en werk je nauwkeurig. Projectmatig werken gaat je goed af. In het werk houd je overzicht, kun je goed prioriteiten stellen en goed in organiseren en plannen. Je bent stressbestendig en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Je beheerst de systemen Adlib en/of Axielll Collections en het Officepakket.

Aanbod
Het betreft een functie voor 16 tot 24 uur per week. Wij bieden een marktconform salaris, inclusief vakantietoeslag en reiskostenvergoeding. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van het projectjaar 2023, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.

Het Cobra Museum stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.

Mail je motivatiebrief met cv vóór vrijdag 1 juli 2022 naar personeelszaken@cobra-museum.nl onder vermelding van Registrar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.