Bos Theaterproducties: Medewerker PR & Marketing

Bos Theaterproducties in Amsterdam zoekt een Medewerker PR & Marketing voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 04-07-2022Bij Bos Theaterproducties werken we met een klein en hecht team aan een breed scala aan nieuwe Nederlandse theatervoorstellingen. Van toneel, tot musical. Van cabaret tot muziektheater. Voor de doorgewinterde theaterbezoeker, maar ook voor bezoekers die het theater niet zo makkelijk weten te vinden. Vanuit ons kantoor in Amsterdam-Oost brengen we al bijna dertig jaar voorstellingen die op tournee gaan door het hele land. Je kunt ons kennen van onder andere Chez Brood, Amandla! Mandela, Watskeburt?! – De Musical, Selma Ann Louis en de vlijmscherpe spraakmakende voorstellingen van DE VERLEIDERS. Naast commercieel producent zijn we ook impresariaat van gevestigde namen als Plien & Bianca, Peter Heerschop en Viggo Waas. En aanstormende talenten zoals Andries Tunru, Zoutmus, Beth & Flo en Boban Benjamin Braspenning.

Wij zoeken voor de afdeling PR & Marketing per 1 september een

Medewerker PR & Marketing

40 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van een PR- en marketingstrategie voor onze tournees met als doel: avond aan avond volle zalen. Hierbij houd je altijd in je achterhoofd dat we ook het theatervlammetje aan willen wakkeren bij nieuwe doelgroepen.

Taken die hierbij horen zijn:

 • opstellen van een marketing & PR-plan op basis van een duidelijk omschreven doelgroep
 • beheren van begrotingen
 • genereren van zo veel mogelijk free publicity (TV, radio, print, online)
 • schrijven van publiciteitsteksten
 • initiëren en uitbouwen van partnerships
 • contact onderhouden met marketeers van diverse theaters
 • creëren van content (publiciteitsbeelden, commercials, evenementen, backstage-video’s et cetera)
 • én uiteraard aanwezig zijn bij premières en andere persmomenten
 • ook adviseer je impresariaatsgroepen bij hun PR & marketing. De aanstormende talenten met hun eerste radio-/ TV-optreden en de gevestigde namen bij het vinden van de juiste pers uit stapels aanvragen

Je maakt onderdeel uit van PR & Marketing, bestaande uit een Hoofd PR / Marketing, een Medewerker PR / Marketing (vacant), een Medewerker Online & Vormgeving, ondersteund door één of meerdere stagiaires. Daarnaast werk je intensief samen met de andere collega’s op kantoor en met de regisseurs, acteurs en crew van de diverse voorstellingen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal twee jaar tot vier jaar ervaring op het gebied van PR / Marketing binnen de culturele sector
 • Je hebt passie voor theater
 • Je bent hbo- of wo-opgeleid in de richting van media, marketing of communicatie
 • Je beschikt over een netwerk binnen de culturele sector
 • Je bent creatief, proactief en pakt uitdagingen aan
 • Je houdt van samenwerken
 • Je hebt een vlotte pen en bent communicatief vaardig
 • Je bent flexibel en bent vaak in het theater te vinden

Wat bieden wij?

 • Een werkomgeving waar je je creativiteit de vrije loop mag laten gaan
 • Een leuke werkplek in een oud schoolgebouw in Amsterdam-Oost
 • Een inspirerende, dynamische en uitdagende functie
 • De allerleukste collega’s van Nederland
 • Salaris gerelateerd aan leeftijd en ervaring

Stuur je brief met cv uiterlijk maandag 4 juli naar info@bostheaterproducties.nl, ter attentie van Amber Winkel, en vermeld ‘sollicitatie medewerker PR / Marketing + eigen naam’, in de onderwerpregel.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Amber Winkel via 020-421 12 21.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.