Bijbels Museum: Stagiair Marcom & Rebranding

Het Bijbels Museum in Amsterdam zoekt een Stagiair Marcom & Rebranding voor minimaal 16, maximaal 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Bijbels Museum heeft de afgelopen twee jaar een belangrijke koerswijziging doorgemaakt. Het is een museum nieuwe stijl, zonder eigen collectie of presentatieplek. We delen voor deze tijd relevante verhalen met een zo groot mogelijk publiek. Verhalen die met zingeving te maken hebben en mensen inspireren. We doen dat met reizende tentoonstellingen en activiteiten die we zelf of met coproducenten cureren. We presenteren ons werk binnen een netwerk van museale presentatiepartners in het land, zoals Fotogalerie De Gang Haarlem, Museum Krona Uden, Escher in Het Paleis Den Haag, Buitenplaats Doornburgh Maarssen, Stadhuismuseum Zierikzee en CIRCL Amsterdam. De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld kunstenaars uit om nieuw werk voor ons te maken. Als stagiair maak je deel uit van ons kleine vaste team (4) en een groter flexibel netwerk van kunstenaars en ontwerpers.

Stagiair Marcom & Rebranding

minimaal 16, maximaal 32 uur per week; voor de duur van 4 maanden

Kom praktijkervaring opdoen binnen de museumsector. We bieden je een afwisselende werkstage met vergoeding. Je maakt deel uit van het kernteam dat tweewekelijks overlegt en samen tot belangrijke besluiten over inhoud en marketing komt. Je krijgt een goede indruk van het ontwikkelen, financieren en produceren van tentoonstellingen. Ook maak je kennis met een breed (museum)netwerk in en buiten Amsterdam. We hebben een gezellige royale (coronaproof) werkplek aan de Nieuwe Herengracht, inclusief lunch.

De nieuwe en meer moderne koers van het museum en de daaropvolgende rebranding, biedt bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding, bijvoorbeeld een publieksonderzoek naar belangstelling voor en waardering van een museum nieuwe stijl, het vinden van nieuwe donateurs etc.

Werkzaamheden

  • Schrijven en redigeren van content (online en offline) ter promotie van nieuw groot project i.s.m. Buitenplaats Doornburgh, Maarssen
  • (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor vriendenlidmaatschap Bijbels Museum nieuwe stijl
  • Ondersteunen van de algemene promotie van het museum binnen diverse nieuwe (diverse en inclusieve) doelgroepen

Vereisten

  • Relevante opleiding (culturele studies/marketing en communicatie/religie)
  • Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur (met name tentoonstellingen)
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands
  • Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig
  • Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre
  • Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is geen vereiste

Het Bijbels Museum is t/m 29 juli 2022 te gast in CIRCL op de Amsterdamse Zuidas met de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord. In september start een groot nieuw project met online presentaties en een fysieke tentoonstelling vanaf eind maart 2023. In 2023 is het Bijbels Museum met fysieke tentoonstellingen verder te gast in Haarlem, Amersfoort en Zierikzee.

Nieuwsgierig? Stuur een motivatiebrief met CV.

Eerst meer weten? Neem een kijkje op www.bijbelsmuseum.nl of bel (telefoonnummers: zie onze website). Van harte welkom!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website. Lees ook op ons blog: Het Bijbels Museum: museum zonder eigen collectie en pand.