Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta: Programmamaker Cultuur en Educatie

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Hellevoetsluis zoekt een Programmamaker Cultuur en Educatie voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-08-2022Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van de Bibliotheek als dé culturele plek voor ontmoeting & ontspanning? Ben jij een echt creatief organisatietalent en heb je volop ideeën? Heb je daarnaast ook een groot hart voor cultuur en educatie? Lees dan verder!

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta staat midden in de samenleving. Wij werken met elkaar aan een inspirerende lees- en leercultuur en stimuleren ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling. Daarmee dragen we bij aan participatie in de samenleving en gelijke kansen voor iedereen. De bieb is immers niet alleen een huis van boeken maar vooral een huis voor mensen. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft zeven vestigingen op Voorne en Goeree-Overflakkee. We werken intensief samen met het onderwijs, cultuurhuizen, de gemeenten, maatschappelijke instellingen en natuurlijk met andere bibliotheken in de regio.

Programmamaker Cultuur en Educatie

24-28 uur per week

Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de programmering en de uitvoering van de activiteiten rondom het thema ‘Educatieve en Culturele ontspanning en ontmoeting’ gericht op de doelgroep volwassenen. Dit doe je zowel in de bibliotheek als op externe locaties. Jij verzorgt de planning en uitvoering van deze activiteiten samen met onze partners, collega’s en vrijwilligers. Je hebt oogt voor maatschappelijke ontwikkelingen en volgt de actualiteit op de voet en kunt deze op een creatieve manier omzetten naar een aantrekkelijk en doelgroepgericht aanbod.

Ben je gastvrij en sta je midden in het leven? En krijg je er energie van om samen met andere programmamakers een inspirerend activiteiten aanbod neer te zetten? Dan is dit echt jouw baan!

Wat ga je doen?

 • Je organiseert en begeleidt colleges, workshops, lezingen en tal van andere (culturele) activiteiten.
 • Je co-creëert met partners, de doelgroep en andere collega’s.
 • Je beheert bestaande relaties, gaat nieuwe relaties aan en breidt je netwerk uit.
 • Je legt financiële en administratieve afspraken vast voor activiteiten.
 • Je volgt de trends en ontwikkelingen in de maatschappij en in de sector op de voet.
 • Je onderzoekt de behoeften bij de verschillende doelgroepen en vertaalt dit naar nieuwe activiteiten.
 • Je bewaakt de voortgang en monitort de resultaten.

Wat moet je kunnen?

 • Je bent goed in het bedenken en organiseren van activiteiten en plannen doe je als de beste.
 • Je bent gastvrij en straalt dit ook uit.
 • Je bent een echte teamplayer, maar ook in staat om zelfstandig te werken.
 • Je bent een netwerker en verbinder.
 • Je bent proactief, innovatief en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt affiniteit met de veranderende rol van de bibliotheek en bent op de hoogte van actuele, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bent ICT-vaardig en kan goed met social media overweg.

Tot slot, je bent 24 tot 28 uur per week beschikbaar, het liefst zo snel mogelijk. Je bent als programmamaker veel onderweg, dus het hebben van een rijbewijs is erg handig.

Wat bieden we jou?
Je komt te werken in een ambitieuze en professionele organisatie met een prettige informele werksfeer. De functie is gericht op een groot werkgebied namelijk de toekomstige gemeente Voorne aan zee en Goeree-Overflakkee. Het is een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je de vrijheid krijgt om zelf initiatieven te nemen met veel ruimte voor jouw ideeën.

Je krijgt een aanstelling voor een jaar. Een vaste aanstelling is het doel. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, schaal 6/7. Daarnaast krijg je een laptop, telefoon, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw. Natuurlijk hebben we ook een eigentijdse thuiswerkregeling.

Kom jij ons versterken?
Reageer dan snel maar i.i.g. voor maandag 1 augustus en stuur je CV met motivatie naar sollicitaties@bzhd.nl.

Eerst meer weten? Neem dan contact op met Mirjam Vancrayelynghe, Teamleider Educatie en Sociaal Domein via 0647224821.

Solliciteer!

Nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we nog meer doen? Kijk op: www.bzhd.nl, en je kunt ons vinden op alle sociale media kanalen!