Bibliotheek Venlo: Manager Bedrijfsvoering

De Bibliotheek Venlo in Venlo zoekt een Manager Bedrijfsvoering (Teamleider Bedrijfsdiensten) voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-06-2022Jij ziet iedere dag de resultaten van jouw werk zodra je de Bibliotheek binnenstapt. Mensen die elkaar ontmoeten, deelnemen aan activiteiten, studeren, kranten en tijdschriften lezen en boeken lenen. Ze voelen zich goed in de Bibliotheek en kunnen hier hun wereld verrijken en vergroten; een derde plek naast thuis en school of werk. Die belangrijke plek faciliteer jij met jouw team en met externe dienstverleners. Met een goede ledenadministratie, een collectie die aansluit bij de profielen van onze inwoners, een up-to-date automatisering en een Bibliotheek die laat zien wat we voor Venlo kunnen betekenen. En achter de schermen spelen zich nog tal van projecten en processen af waarvoor jij de drijvende kracht bent.

Dit is jouw werkplek, in een energieke en levendige organisatie die ertoe doet, met collega’s die net zo divers zijn als onze leden en bezoekers; jong en oud(er), student, professional, vrijwilliger.

Samen zijn wij de Bibliotheek Venlo.

Manager Bedrijfsvoering

Teamleider Bedrijfsdiensten

32 uur per week

Dit ben jij als teamleider Bedrijfsdiensten
Zoeken we het schaap met vijf poten? Nee, we zijn realistisch in datgene wat we met elkaar willen bereiken. Maar jouw lat ligt hoog, jij hebt ambitie, en daarom speel jij als ervaren coördinator en manager een sleutelrol in de bedrijfsvoering van onze organisatie.

Als manager stuur je jouw team aan met daarin marketing en communicatie, (leden)administratie en contractbeheer, secretariaat, logistiek en preventie. Op ondernemende en vernieuwende wijze coach je  vijf medewerkers, waarbij je aandacht hebt voor talenten en ontwikkeling. Als een inspirerende motivator breng jij rust en structuur in jouw team en haal je het beste in je collega’s naar boven.

Als MT-lid ontwikkel je beleid voor je eigen organisatieonderdeel en ben je een stevige inhoudelijke gesprekspartner.

In jouw portefeuille vallen de financiële-, ICT/automatisering- en facilitair-ondersteunende processen en daarnaast ook HRM/P&O en collectie, waarbij je als procesverantwoordelijke coördinator de opdrachtgever bent voor externe dienstverleners.

Op dit moment werken we bovendien aan een nieuwe huisvestingsvisie voor de Bibliotheek Venlo, waarbij verschillende scenario’s mogelijk zijn, en waar jij een grote rol in hebt.

In jouw functie
Sta je aan de basis van het strategisch organisatiebeleid door middel van een efficiënte bedrijfsvoering met heldere structuren en processen. Samen met jouw team en met externe dienstverleners ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening en zet jij je in voor een goede en structurele samenwerking met de teams Publieke Dienstverlening en Onderwijs.

Jouw collega’s worden zo optimaal mogelijk geadviseerd en gefaciliteerd. Ze weten jou te vinden met vragen over de financiële planning, analyse of verantwoording van hun organisatieonderdeel, over een privacyvraagstuk of over de verbetering van een specifiek proces.

Dit mogen we verder van jou verwachten:

 • Binnen een maatschappelijke, dienstverlenende omgeving breng je een zakelijke en resultaatgerichte werkwijze in;
 • Je bent één met jouw team. Jouw directe medewerkers weten wanneer ze goed werk leveren op zowel inhoudelijke als financiële targets;
 • Als ervaren opdrachtgever voor externe dienstverleners ben je kundig in het bewaken van processen en het tijdig opleveren van resultaten;
 • Je draagt bij aan de verdere innovatie van de bedrijfsvoering passend bij onze beleidsdoelstellingen. Met concrete voorbeelden en ideeën laat je zien hoe je innovatief denken en doen kunt ondersteunen;
 • Je leidt of neemt deel aan aanbestedingstrajecten op gebied van facilitaire diensten en ICT/automatisering;
 • Je bent een teamleider die denkt in kansen en oplossingen, passend bij het positieve en innovatieve karakter van onze organisatie.

Dit is jouw profiel
We verheugen ons op een leidinggevende die resultaatgericht én dienstverlenend is. Ambitieus én dicht bij de klant. Strategisch sterk én gericht op verdere ontwikkeling. Daar hoort voor ons onderstaand profiel bij:

 • Hbo (+) werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met resultaatgericht coachen, verandermanagement en proces- en projectmatig werken;
 • Communicatief sterk, natuurlijk en empathisch leiderschap. Jij stimuleert medewerkers en neemt hen mee in ontwikkelingen;
 • Lange termijn focus;
 • Betrokken en nieuwsgierig, jij gaat proactief (en dus ook ongevraagd) op zoek naar waar de Bibliotheek Venlo beter van wordt;
 • Hart voor de gemeente Venlo en haar inwoners.

Dit krijg je ervoor terug
We begonnen deze vacature al met een schets van de levendige en energieke organisatie waarin je komt te werken. Een organisatie met lef, die leiderschap toont bij nieuwe ontwikkelingen binnen de branche en zich een beste Bibliotheek mag noemen.

Bovendien:

 • Bieden we jou een uitdagende functie in een organisatie waarin we een leven lang leren en ontwikkelen stimuleren;
 • Is dit jouw kans om mee te werken aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van de Bibliotheek Venlo, inclusief de visie op huisvesting;
 • Vind je bij ons een informele en open werksfeer in een creatieve omgeving;
 • Werk je samen met fijne, enthousiaste collega’s met passie en drive, waar je veel van kunt opsteken en die ook graag van jou leren;
 • Hebben wij voor jou een jaarcontract met de intentie tot een vast contract;
 • Neem je een salaris volgens schaal 10/11, CAO Openbare Bibliotheken mee naar huis, waarbij de uiteindelijke inschaling afhankelijk is van jouw ervaring en competenties. Goede secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, deelname aan pensioenfonds, mogelijkheden tot opleiding en cursussen en natuurlijk een gratis bibliotheeklidmaatschap horen er ook nog bij.

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Op onze website vind je een uitgebreide toelichting in ons jaarverslag en beleidsplan.

Enthousiast?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Wil je meer weten of gewoon direct solliciteren?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Geja Olijnsma, directeur-bestuurder, golijnsma@bibliotheekvenlo.nl, telefoonnummer  06-51 64 17 78.

Je motivatie en cv ontvangen we eveneens ter attentie van Geja Olijnsma via info@bibliotheekvenlo.nl. Hier heb je tot 28 juni 2022 de tijd voor.
Sollicitatiegesprekken worden ingepland op 5 en 6 juli 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.