Bibliotheek Utrecht: Teamleider Financiële Administratie

Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Teamleider Financiële Administratie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Wij zijn een inspirerende en laagdrempelige organisatie, 7 dagen per week open, met 1,3 miljoen bezoekers per jaar, 78.000 leden, 2,3 miljoen uitleningen, een uitgebreide programmering met jaarlijks meer dan 4000 educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. De bibliotheek is altijd dichtbij. In de wijken én met de centrale vestiging aan de Neude met studieplekken, een theater, laboratorium, horeca en nog veel meer.

De Bibliotheek Utrecht zoekt op korte termijn een nieuwe collega voor de functie van

Teamleider Financiële Administratie

32 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor alle processen rondom Finance binnen de Bibliotheek. Als teamleider geef je leiding aan de (twee) medewerkers van Financiën en houdt toezicht op de financiële administratie. Het is voor jou geen uitdaging om zorg te dragen voor een tijdige, correcte en kwalitatieve levering van alle uit de planning- en control-cyclus voortvloeiende producten. Hierbij kan je denken aan periodieke financiële rapportages, een specifieke investeringsanalyse, interne kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekening, begrotingen/budgettering, jaarrekening en een meerjarenplanning. Dit alles uiteraard in lijn met de daarvoor geldende financiële en fiscale regelgeving.

Je geeft financiële informatie en adviezen aan de directeur-bestuurder, het MT en de collega-teamleiders. Je kent de branche van binnen en buiten en bent daarmee een volwaardige sparringpartner voor de manager Bedrijfsvoering. Je zorgt voor stuurinformatie ter ondersteuning bij bedrijfsorganisatorische vraagstukken en veranderingen.

Je neemt jouw verantwoordelijkheid erg serieus en bewaakt proactief en zelfstandig de begroting, de liquiditeitspositie en analyseert de financiële managementinformatie. De inzichten die je hiermee opdoet rapporteer je en hierover geef je gevraagd en ongevraagd advies aan manager Bedrijfsvoering, de directeur-bestuurder en het managementteam. Ook ondersteun je de Directeur in de afstemming over de financiële positie van de bibliotheek met Raad van Toezicht en de Auditcommissie.

Je stelt met de MT-leden en teamleiders doelen, kaders en afspraken op met betrekking tot te leveren managementrapportages. Ook zorg je voor een adequate subsidie-, project- en programma-administratie. Je bent aanspreekpunt voor de accountant en beheert en optimaliseert de interne controle, de financiële processen en de interne administratieve organisatie.

Wie zoeken wij?
Je hebt…

 • Een hbo+-opleiding bedrijfseconomie of vergelijkbaar (financieel management en controlling)
 • Passende werkervaring in een vergelijkbare functie en kennis van bedrijfskundige processen (en verandermanagement)
 • Gedegen kennis van en ervaring met financiële systemen (onder andere Exact)
 • Ervaring met opstellen van protocollen en procedures
 • Kennis van en ervaring met (complexe) subsidietrajecten en -verantwoording
 • Actuele kennis van de ontwikkelingen op jouw eigen vakgebied en de markt
 • Affiniteit met de maatschappelijke opdracht en omgeving van de Bibliotheek

Jij kunt…

 • Het strategisch/tactisch niveau combineren met het vertalen naar voorstellen voor het operationele niveau
 • Cijfermatige managementinformatie verzamelen, analyseren en interpreteren
 • Zelfstandig een jaarrekening opstellen
 • Zowel zelfstandig als in teamverband samenwerken, leiding geven en verbinding maken met de collega’s die je nodig hebt om resultaten te bereiken
 • Strategisch en onafhankelijk denken, maar je staat ook open voor de mening van anderen

Jij bent…

 • Resultaatgericht
 • Proactief en Ondernemend
 • Klantgericht en flexibel
 • Communicatief vaardig

Waarom werken bij de Bibliotheek Utrecht?
De Bibliotheek Utrecht is van grote waarde voor de burgers van de stad Utrecht, is voortdurend in verandering en heeft een grote maatschappelijke ambitie. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om met je professionele inbreng samen met je collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Openbare Bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 10. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.589 en maximaal € 4.735 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur. Je start in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chantal Brouwer (Manager Bedrijfsvoering), op c.brouwer@bibliotheekutrecht.nl of 06-270 855 07. Meer informatie over de Bibliotheek Utrecht vind je op www.bibliotheekutrecht.nl.

Solliciteren?
Is deze functie op je lijf geschreven? Zorg dan dat je cv en motivatiebrief uiterlijk 1 juli 2022 bij ons binnen zijn. Je kunt deze onder vermelding van ‘Teamleider Financiële Administratie’ mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Daarbij is iedereen uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.