BiblioPlus: Regisseur Leven lang leren

BiblioPlus in Boxmeer zoekt een Regisseur Leven lang leren voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-07-2022Psst… een van de leukste banen in onze Bibliotheek komt vrij!

Word jij enthousiast van de Bibliotheek als dé plek voor kennisdeling, ontmoeting en ondersteuning bij basisvaardigheden? Ben jij de programmaleider die het succes van ons Informatiepunt verder uitbouwt? Ben jij maatschappelijk gedreven, ondernemend en weet je van aanpakken? Dan is dit het moment om te solliciteren naar deze uitdagende baan binnen BiblioPlus, want onze huidige regisseur maakt een volgende stap binnen onze organisatie.

De opdracht
Voor vier miljoen Nederlanders is de snelle digitalisering een struikelblok. Zij voelen zich onvoldoende toegerust om mee te bewegen van fysieke loketten naar digitale dienstverlening en lopen hierdoor vast. Bijvoorbeeld bij het regelen van zaken met de overheid, het gebruiken van een ov-chipkaart of het installeren van een parkeerapp. Het is een probleem dat lang is onderschat maar dat gelukkig de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt. Binnen het nationale programma ‘digitale inclusie’ bouwen bibliotheken in Nederland aan een netwerk van Informatiepunten waar mensen terecht kunnen met hun ondersteuningsvraag. Inmiddels zijn er zo’n 500 punten verspreid over het land, waarvan drie Informatiepunten in ons werkgebied. Door de brede positionering en onze uitnodigende belofte (‘We helpen je met alle vragen waar je zelf met Google niet uitkomt’) zijn de Informatiepunten van BiblioPlus een groot succes. We hebben sinds de opening in 2021 binnen een jaar meer dan 1.000 vragen mogen beantwoorden. De werkwijze van BiblioPlus dient inmiddels landelijk als voorbeeld en in drie gemeenten Land van Cuijk, Gennep en Bergen wordt de opschaling voorbereid naar zeven Informatiepunten in 2023. Met deze opdracht mag jij de slag!

Regisseur Leven lang leren

24-28 uur per week

De functie
Voor de Bibliotheek zijn basisvaardigheden niet alleen het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal, maar ook onder andere digitale vaardigheden, gezondheidsvaardigheden, financiële vaardigheden en sociaal juridische vaardigheden. Als regisseur Leven lang leren heb jij samen met je collega-regisseur de leiding over een programma dat volledig is gericht op kwetsbare doelgroepen in onze samenleving. Jouw focus zal hierbij liggen op de ontwikkeling van de digitale inclusie. Hierbij creëer je slimme verbindingen vanuit de andere basisvaardigheden in het Land van Cuijk en Maasduinen. Jouw collega in de ‘tandem’ is volledig gericht op de zeven Taalhuizen van BiblioPlus. Het betreft hier een programma met veel positieve dynamiek en ontwikkelkansen.

Het profiel
Wat voor persoon zoeken we? Een zelfstarter en samenwerker op minimaal hbo-niveau met overtuigingskracht en natuurlijk leiderschap. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van netwerken en ken jij de weg binnen het sociale domein van een gemeente. Je weet van hieruit partners aan de Bibliotheek te verbinden. Je bent iemand die midden tussen de mensen staat en gewend is om resultaten te behalen. Je hebt uitstekende analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden en een brede ‘span of control’. Je bent gewend om een programma te leiden en de inzet van mensen en middelen te regisseren. Boven alles ben je gedreven om je maximaal in te zetten voor kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.

Ons aanbod
Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een leuke, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Binnen BiblioPlus is ruimte voor initiatief en innovatie, maar liggen ook (financiële) uitdagingen op de loer. Wij stellen je aan voor een jaar met uitzicht op een langere verbintenis. Het salaris is maximaal € 4.241 (schaal 9) bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week).

Enthousiast voor deze functie?
Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je sollicitatie met cv naar Martine Huisman, adviseur P&O. Jouw sollicitatie kun je mailen aan onze officemanager Marjorie van Dijk via: info@biblioplus.nl. Je kunt reageren tot maandag 11 juli. Als we je uitnodigen voor een kennismaking hoor je dit uiterlijk dinsdag 12 juli.

De selectieprocedure
Een kennismakingsgesprek vindt plaats op donderdag 14 juli. De tweede ronde is op maandag 18 juli. De gesprekken zijn fysiek en vinden plaats op ons kantoor in De Weijer in Boxmeer. Vragen? Voor aanvullende of verdiepende vragen neem contact op met Cyril Crutz, Directeur-bestuurder, tel. (0485) 58 35 00. Lees meer over de maatschappelijke verbreding van de Bibliotheek in ons beleidsplan 2021-2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.