Beeldend Gesproken: Lid Raad van Toezicht

Beeldend Gesproken in Amsterdam zoekt een Lid Raad van Toezicht voor 2 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-08-2022Beeldend Gesproken is een galerie en kunstuitleen met een brede collectie hedendaagse kunst. Wij werken uitsluitend met kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid. Zo’n 110 kunstenaars uit het hele land zijn bij ons aangesloten. Wij verhuren en verkopen hun werk. Met exposities en evenementen bieden we hen een podium en netwerk. We dragen bij aan een inclusieve samenleving waarin psychische kwetsbaarheid geen taboe is.

Beeldend Gesproken is een sociale onderneming: we verbinden idealisme met zakelijkheid. Er werken drie vaste betaalde krachten, tien vrijwilligers en zelfstandigen op projectbasis. We zijn gevestigd in De Hallen Amsterdam.

De Raad van Toezicht van Stichting Beeldend Gesproken zoekt een nieuw

Lid Raad van Toezicht

met specialisatie beeldende kunst

2 uur per maand

De Raad van Toezicht heeft 4 leden en wenst uit te breiden naar 5 leden. Voor het nieuwe lid zoeken we iemand met expertise en een netwerk in de hedendaagse Beeldende Kunst.

Aspecten die wij belangrijk vinden:

  • u hebt een netwerk in de beeldende kunst en bent bekend met media en fondsenwerving,
  • u hebt affiniteit met mensen met een psychische kwetsbaarheid,
  • u denkt strategisch en ondernemend,
  • u hebt kennis en/of ervaring in de beeldende kunst sector

Kandidaten vanuit alle leeftijdscategorieën en vanuit verschillende culturele achtergronden worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

De huidige ambities van Beeldend Gesproken zijn met name gericht op het versterken van de aansluiting met het professionele beeldende kunstenveld, een andere balans tussen inkomsten vanuit projectsubsidies en vaste inkomsten en meer culturele diversiteit binnen de organisatie. De Raad van Toezicht levert hier vanuit de toezichthoudende rol een bijdrage aan.

Van leden van de Raad van Toezicht wordt verwacht dat zij zich naast hun formele taken betrokken weten bij de activiteiten van de Stichting, en daar tijd voor vrij willen maken. Daarnaast zijn zij mutatis mutandis bestuurslid van de Stichting Vrienden van Beeldend Gesproken.

De raad c.q. het bestuur vergadert eens in de drie maanden. Leden ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden.

Voor meer informatie over de organisatie: kijk op www.beeldendgesproken.nl.
Voor vragen over de vacatures kunt u terecht bij de voorzitter van de Raad van Toezicht, Paul de Beer: 06-411 645 40. U kunt uw interesse kenbaar maken door vóór maandag 1 augustus 2022 een e-mail te sturen naar esther.vossen@beeldendgesproken.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.