Artist is Present: Stagiair interdisciplinaire Kunsteducatie & Seksualiteit

Artist is Present zoekt een Stagiair interdisciplinaire Kunsteducatie & Seksualiteit voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHallo toekomstige educatief ontwerper/ cultuurmaker/ activist, wij hebben een toffe stage voor je!

Artist is Present is een educatief ontwerpbureau gericht op maatschappelijke thematieken in de kunsteducatie, met focus op het thema seksualiteit. Via relevante interdisciplinaire kunstwerken stellen wij maatschappelijke thema’s in het voortgezet onderwijs aan de kaak.

De 21ste eeuw komt met grote mondiale vraagstukken. Er is dan ook een enorme behoefte aan een nieuwe generatie creatievelingen die in staat is de uitdagingen aan te gaan, oplossingen te bedenken, een eigen standpunt in te nemen, vooroordelen weg te nemen en het verhaal te vertellen. Kunsteducatie biedt een plek voor leerlingen om zich bewust te worden van hun eigen mogelijkheden en talenten, zich te kunnen ontwikkelen op artistiek vlak en zich te kunnen verdiepen in complexe, kwetsbare en politieke onderwerpen. Een van die complexe onderwerpen is het thema seksualiteit, het thema dat op dit moment onze leidraad vormt. De schreeuw om betere seksuele vorming in het onderwijs groeit enorm dankzij de grote media-aandacht omtrent seksueel geweld, feminisme, seksuele oriëntatie en meer. Ook binnen de muren van de school zijn er grote problematieken op het gebied van seksualiteit. Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren om een samenleving te creëren die meer inclusief en gelijk is.

Heb jij ook zin om met ons hiermee aan de slag te gaan, kunstbronnen te verzamelen, verschillende disciplines te leren kennen en kunsteducatief materiaal te ontwerpen? Om actief mee te denken over hoe een vernieuwend kunstcurriculum eruit moet zien en dit vorm te geven? Lees dan zeker verder.

Stichting Artist is Present zoekt een stagiair (theater, muziek, dans en/of beeldend):

Stagiair interdisciplinaire Kunsteducatie & Seksualiteit

16 tot 24 uur per week

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je kan 2 à 3 dagen per week stage bij ons lopen (op di, wo, do);
 • Je kan stage lopen van dinsdag 13 september 2022 tot en met donderdag 26 januari 2023;
 • Je hebt oog voor de doelgroep 13-15 jarigen;
 • Je hebt affiniteit met kunst en maatschappelijke thematieken;
 • Je kan online werken vanuit huis;
 • Je kent veel kunstbronnen vanuit theater, muziek, dans of beeldende kunst;
 • Je houdt van creatieve concepten ontwikkelen, plannen, overzicht houden en organiseren;
 • Je wilt (meer) leren over de communicatie, organisatie en productie van kunstprogramma’s en -projecten;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je bent initiatiefrijk, enthousiast, creatief, flexibel en zelfstandig;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop, Premiere Pro en InDesign.

Artist is Present biedt

 • Een inspirerende stageplaats met programma’s, projecten rondom seksualiteit en maatschappelijke thema’s;
 • Uitgebreide persoonlijke begeleiding;
 • Een zelfstandige en afwisselende stage, veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je eigen plannen of initiatieven te ontwikkelen;
 • Een open en dynamische werksfeer.

Solliciteren
Mail een korte motivatiebrief en cv naar artistispresentkunsteducatie@gmail.com. Vermeld daarbij voor welke periode en hoeveel uur je een stageplaats zoekt. Stuur je sollicitatie minimaal 4 weken voor aanvang van je stageperiode. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: Instagram, LinkedIn.