Amerpodia: Marketeer Culturele Programma’s Felix Meritis

Amerpodia in Amsterdam zoekt een Marketeer Culturele Programma’s Felix Meritis voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2022Ben je een creatieve geest met een voorliefde voor (digitale) kunst & cultuur en literatuur? Ben je een online en social expert met een vlotte pen? Weet je daarnaast ook hoe je specifieke doelgroepen bereikt en data gedreven campagnes opzet? Dan hopen we dat je reageert op deze vacature!

Wie zijn wij?
Wij zijn Amerpodia, een culturele familie bestaande uit Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde. Op deze plekken, van grote historische betekenis, programmeren wij via kunst, lezingen, workshops en talkshows de thema’s en vraagstukken van vandaag; Bijvoorbeeld What ISH Gender? Om deze programma’s te promoten en de juiste doelgroepen hiervoor te enthousiasmeren, zoeken we een online Marketeer Felix Meritis.

Om deze programma’s te promoten en de juiste doelgroepen hiervoor te enthousiasmeren, zoeken we een allround marketeer voor Felix Meritis. Felix is ons huis voor de nieuwsgierige geest en wil samen met het publiek de vraagstukken van de toekomst onderzoeken. Felix Meritis biedt een origineel programma-aanbod (spelen-leren-doen) in de domeinen wetenschap, kunst, ondernemerschap en technologie.

Ben jij een online wizzkid, kan je foutloos en origineel schrijven, weet je hoe je aandacht in de pers krijgt en vind je het leuk om data gedreven campagnes op te zetten? Lees dan verder!

Marketeer Culturele Programma’s Felix Meritis

36 uur per week

Wat ga je doen

 • Het (online) marketen van onze culturele programma’s;
 • Schrijven van pakkende communicatieteksten zoals websiteteksten, mailings, socialmediaberichten, nieuwsbrieven, et cetera;
 • Bedenken en uitwerken van relevante (online) content; denk aan interviews met makers, achtergrondverhalen, et cetera;
 • Bijhouden en uitbreiden van de social kanalen onder andere Instagram, Facebook en YouTube;
 • Opzetten, analyseren en optimaliseren van (social)campagnes;
 • Begeleiden van een stagiair.

Onze ideale kandidaat:

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met content marketing en je weet hoe je de juiste doelgroep bereikt en raakt;
 • Je hebt een affiniteit met online/digitale media en kent de laatste toepassingen daarbinnen;
 • Je werkt met WordPress, Google Analytics, en social (Insta, Facebook Creator / Business Suite en YouTube) campagnes;
 • Je schrijft scherpzinnige, originele teksten en denkt buiten de gebaande paden;
 • Je schuwt datamateriaal en data-analyse niet;
 • Je vindt het leuk om met regelmaat in de avonden bij de programma’s aanwezig te zijn en via social (bijvoorbeeld Stories & Twitter) verslag te leggen;
 • Je kent het culturele veld en blijft graag op de hoogte van nieuwe initiatieven;
 • Je hebt een voorliefde voor (digitale) kunst en cultuur;
 • Je bent resultaatgericht en hebt een ondernemende mindset.

Wij bieden:
Een leuke en interessante baan in een dynamische omgeving als lid  van ons team Marketing, PR & Communicatie. Het gaat om een jaarcontract op basis van een 36-urige werkweek met uitzicht op verlenging, (tegen een marktconform salaris  mag eraf)een salaris tussen de €3029,- en €3825,- (e.e.a. afhankelijk van ervaring en opleiding) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast heb je (gratis) toegang tot onze programma’s, krijg je de mogelijkheid tot volgen van trainingen en organiseren we regelmatig gezellige borrels!

Reageren?
Fijn! Stuur voor 8 juli je CV en motivatie naar sollicitaties@amerpodia.nl  t.a.v Lisa van der Horst (Personeel & Organisatie). Bel voor meer informatie met Nurah Abdulkadir (Hoofd Marketing & Communicatie) op 020 5891680. Of solliciteer meteen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 en 21 juli. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.