Aan de Slinger: Stagiair(e) Communicatie en Productie

Aan de Slinger in Houten zoekt een Stagiair(e) Communicatie en Productie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenAan de Slinger is al tien jaar de thuisbasis voor het bloeiende culturele leven in Houten en de Kromme Rijnstreek. Of het nu actief of passief is, op amateur- of professioneel niveau. Mensen ontmoeten elkaar in Aan de Slinger of op locatie, raken geïnspireerd, genieten, gebruiken hun creativiteit en komen op ideeën. Lees hier meer over onze voorstellingen, projecten, festivals, cursussen en activiteiten!

Wij zoeken voor de afdeling Events en Educatie een

Stagiair(e) Communicatie en Productie

24 tot 32 uur Per week

Stichting Aan de Slinger zoekt augustus/september 2022 (startdatum in overleg) tot en met januari 2023 een stagiair(e) communicatie & productie voor diverse culturele projecten in Houten: het festival Gluren bij de Buren, het project Dansende Woorden en de productie Als het doek valt. We zijn een kleine stichting, dus je ervaart vele aspecten van een culturele organisatie.

Gluren bij de Buren
Je organiseert het festival Gluren bij de Buren, hét gezelligste huiskamerfestival van Nederland. In meer dan 50 huiskamers vinden op zondag 2 oktober diverse optredens plaats.

Functie-taken Gluren bij de Buren: Taken bestaan o.a. uit het werven van artiesten en huiskamers, productionele taken, meehelpen om een programma samenstellen voor de ‘Centrale Huiskamer’, publiciteit en marketing verzorgen, meedraaien in projectevaluatie en afwikkeling. Ook zorg je voor het bijhouden van de website, uitbreiden en up tot date houden van de social media kanalen.

Als het Doek Valt
Je draait daarnaast mee als productiemedewerker voor de voorstelling Als het doek valt. Eens in de twee jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Als het doek valt is een multidisciplinaire familievoorstelling over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Over wat ons verbindt, wat ons raakt en waar we gezamenlijk kwetsbaar zijn.

Van september tot en met december 2022 wordt er door de groep spelers, het koor de Castellum Singers en de Big Band Houten intensief samengewerkt. Op een enkeling na zijn alle acteurs/spelers, band- en koorleden 55-plussers, die al heel wat keren kerst hebben gevierd. Rondom de kerstvakantie worden 6 voorstellingen opgevoerd in Aan de Slinger. Dat wordt nog eens een warme kerst!

Functie-taken Als het doek valt: Taken bestaan o.a. uit het creatieve en organisatorische proces begeleiden van deze voorstelling, productionele taken, agogisch handelen, werken met diverse doelgroepen, het maken en bijhouden van draaiboek en begroting, ondersteunende PR taken, meedraaien in proces evaluatie en afwikkeling. Je bent een bruggenbouwer en hebt met veel partijen contact (artistiek team, deelnemers, PR medewerkers, technici, partnerorganisaties etc).

Dansende Woorden
Al jaren is Dansende Woorden een zeer succesvol project waarbij dans met poëzie wordt gecombineerd door jongeren. Het is een project met enthousiaste en gedreven deelnemers en een afsluitende voorstelling waar het talent van het podium spat.

Functie-taken Dansende Woorden: de hele productie mee draaien!

Functie-eisen:

 • Affiniteit met kunst en cultuur
 • Je volgt een relevante HBO-opleiding, zoals Kunst en Economie, Leisure & Events, Theatermanagement of Culturele Maatschappelijke Vorming (Social Work)
 • Inzet, betrokkenheid, initiatiefrijk, leergierig, zelfstandig
 • Ervaring met Microsoft Office (m.n. Word, Excel, Outlook)
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Flexibel en creatief
 • Organisatorisch inzicht en vermogen
 • Reflectief vermogen
 • Gevoel voor humor

Wat bieden wij?
Een afwisselende en stageplaats bij een organisatie die altijd in beweging is. Met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, en vrijheid hoe je het werk verdeelt, jouw leerdoelen en over je werkdagen. Waar je met een klein en hecht team werkt aan het mooiste aanbod voor alle inwoners van Houten en omgeving. Met aandacht voor goede ideeën van jouw kant om zaken te verbeteren.

En verder:

 • Een stagevergoeding afhankelijk van ervaring en het aantal uren.
 • Je loopt mee met het ervaren team van Events en Educatie dat je gedurende de meeloopstage begeleidt.
 • Gratis tickets voor voorstellingen en films vanaf een kwartier voor aanvang indien niet uitverkocht.

Stuur je CV en motivatiebrief naar Bea Nederhoff (Hoofd Events en Educatie) via cultuurmakelaar@aandeslinger.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.