Vleeshal/SBKM: Adjunct-directeur

Calla Henkel & Max Pitegoff, 'Nicolas, Berlin, 2013', 2013

Vleeshal/SBKM in Middelburg zoekt een Adjunct-directeur voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-06-2022Vleeshal is een centrum voor hedendaagse kunst gevestigd in het voormalige, monumentale stadhuis van Middelburg. De bijzondere ruimte wordt gekenmerkt door haar uitgesproken gotische architectuur en heeft vele kunstenaars geïnspireerd tot het maken van unieke tentoonstellingen. Onder de huidige directeur Roos Gortzak hebben kunstenaars als Cally Spooner, Paul Maheke, Sandra Mujinga en Vivian Suter nieuwe werken ontwikkeld – speciaal voor de Vleeshal. Vleeshal treedt ook regelmatig buiten de deuren van haar gebouw en gaat samenwerkingen aan op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Door haar experimentele en vernieuwende programmering heeft Vleeshal wereldwijde bekendheid opgebouwd.

Vleeshal zoekt per 1 september 2022 een

Adjunct-directeur

24-32 uur per week

De adjunct-directeur
De adjunct-directeur is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Vleeshal. De adjunct-directeur vormt samen met de directeur-bestuurder het managementteam van Vleeshal. De adjunct-directeur vervangt bij afwezigheid de directeur-bestuurder en is het aanspreekpunt voor het Vleeshal-team (met uitzondering van de curatorial assistant en externe curatoren) bestaand uit een management assistent/financieel medewerker, hoofd techniek en hoofd publieksbegeleiders. Daarnaast is er een vaste samenwerking met een externe partner voor marketing & communicatie en is er een pool van publieksbegeleiders en technische medewerkers onder leiding van respectievelijk het hoofd publieksbegeleiders en het hoofd techniek.

Doel van de functie
De adjunct-directeur zet zich in voor het verder professionaliseren en ontwikkelen van de organisatie en voor het nader verankeren van Vleeshal op regionaal en nationaal niveau. De adjunct-directeur speelt een belangrijke rol als vertegenwoordiger van de Vleeshal richting stakeholders buiten het artistiek-inhoudelijke veld (zoals overheden, samenwerkingspartners, et cetera). De adjunct-directeur is samen met de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor de communicatie & marketing en developmentstrategie, waarbij (toezicht op) de uitvoerende taken tot de portefeuille van de adjunct-directeur behoort.

De taken bestaan uit:

 • Financiën: hieronder wordt verstaan het verzorgen, monitoren en coördineren van aanvragen en afrekeningen van fondsen en subsidiënten (inclusief OCW); het werven van nieuwe fondsen; toezicht houden op de administratie; toezicht houden op de begroting; opstellen van de jaarrekening; contact met boekhouder en accountant;
 • Personeel en organisatie: HR, dagelijkse begeleiding van medewerkers, initiëren van evaluatie- en functioneringsgesprekken, implementeren van optimale werkstructuur en bijbehorende systemen (onder andere Slack, Trello, Airtable), aanspreekpunt voor alle medewerkers (intern en extern) met uitzondering van artistieke staf (curatoren, curatorial assistant); implementeren van en toezicht houden op de drie culturele codes (fair practice, governance, diversiteit & inclusie);
 • Gebouw, productie, veiligheid, IT: het aansturen van alle faciliterende processen in en rond Vleeshal. Daartoe behoort ook de portefeuille duurzaamheid en het implementeren/optimaliseren van de digitale structuur (onder andere CRM);
 • Communicatie & marketing: Samen met de directeur-bestuurder de communicatie & marketing-strategie ontwikkelen. Hiertoe behoort ook het ontwikkelen van nieuwe initiatieven voor nieuwe doelgroepen en het aansturen van het (externe) marketingbureau;
 • Development: Samen met de directeur-bestuurder de development-strategie ontwikkelen. Hiertoe behoort ook het coördineren en versterken van relaties met overheden en bedrijfsleven, regionale en landelijke parapluorganisaties en
  -overleggen, het initiëren van nieuwe partnerschappen, het ontwikkelen van financieringsstrategieën, alsook de huidige vriendenvereniging.

Functie-eisen
De adjunct-directeur:

 • heeft aantoonbare ervaring en affiniteit met de zakelijke kant van de culturele sector
 • mag een generalist zijn
 • heeft ervaring met het aansturen van een team
 • heeft een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • bezit een sterk ontwikkeld analytisch en organisatorisch vermogen
 • is proactief, vindingrijk, flexibel, contactueel sterk en energiek
 • is in staat om te werken in een hoog tempo en onder tijdsdruk

In onze organisatie gaan wij uit van de kracht van het verschil: diverse perspectieven, achtergronden en inzichten zijn essentieel voor zowel een inclusieve bedrijfsvoering als een meerstemmig programma. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, en in het bijzonder mensen uit minderheidsgroepen die op dit moment ondervertegenwoordigd zijn in de kunstwereld. Lokale verankering, het hebben of ontwikkelen van een band met Middelburg en Zeeland, is voor ons van groot belang.

Vleeshal biedt een arbeidsovereenkomst conform Richtlijn functie-en loongebouw presentatie-instellingen van de Zaak Nu. Het salaris, gebaseerd op een fulltime dienstverband, ligt tussen € 2.900 tot € 3.400, afhankelijk van leeftijd, kennis en werkervaring. Het gaat om een dienstverband van 24-32 uur per week.

Stuur je motivatiebrief en cv voor 3 juni 2022 naar office@vleeshal.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 16 juni 2022. Tweede gesprekken zullen gevoerd worden op 5 juli 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.