Universiteitsmuseum Utrecht (UMU): Medewerker Onderwijsrelaties en Boekingen

Het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) in Utrecht zoekt een Medewerker Onderwijsrelaties en Boekingen voor 28 uur per week (0,7 fte)  | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-05-2022Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst. Met een groot en breed netwerk van wetenschappers ontwikkelt het Centrum voor Wetenschap en Cultuur public engagementprogramma’s, projecten en interne scholing en kennisdeling, onder meer via het Wetenschapsknooppunt, Studium Generale, Parnassos Cultuurcentrum en het Universiteitsmuseum Utrecht. Hiermee ondersteunt het CWC de ambities van de Universiteit Utrecht op het gebied van maatschappelijke impact.

Bij het CWC werken 70 mensen in een regulier dienstverband en daarnaast zijn er veel stagiaires, studenten en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een creatief en inspirerend werkklimaat. We werken flexibel en hybride op de mooiste plek van Utrecht, aan de Lange Nieuwstraat.

Ken je de dynamiek van het onderwijs en houd je van snel schakelen, coördineren en van klantcontact? En zie jezelf werken op een bijzondere plek in hartje Utrecht? Dan zoeken wij jou!

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben we per direct plek voor een

Medewerker Onderwijsrelaties en Boekingen

28 uur (0,7 fte)

Het museum ondergaat een complete metamorfose: we worden hét onderzoeksmuseum van Nederland. Onze droom: iedereen wetenschapswijs! Over ruim een jaar opent het nieuwe UMU en jij kunt een belangrijke schakel zijn in deze innovatieperiode.

Op dit moment is het UMU gesloten i.v.m. een grote verbouwing en museale vernieuwing. We verzorgen de educatieprogramma’s nu op de scholen en na heropening ook weer in het museum.

In deze functie ben je (mede)verantwoordelijk voor de relaties met de docenten en scholen. Je bent hun aanspreekpunt en behandelt en coördineert aanvragen voor programma’s en bijeenkomsten voor het onderwijs (en voor reguliere bezoekers).

Het is een veelzijdige en zelfstandige functie, waarin je ook verantwoordelijk bent voor de boekingen en planning van de educatieprogramma’s, de inrichting van het nieuwe boekingssysteem en de roostering van de publieksbegeleiders. Je bewaakt de klanttevredenheid en draagt bij aan het vergroten van herhaalbezoek van de scholen. In de toekomst behoort een uitbreiding van deze functie naar een rol bij de verhuur van onze ruimtes ook tot de mogelijkheden.

Je bent onderdeel van het team Marketing & Communicatie en werkt nauw samen met het team Publiek & Presentatie en het team Faciliteiten van het UMU. Je rapporteert aan het hoofd Marketing & Communicatie.

Wat ga je doen?

 • Je bouwt mee aan de werving en het behoud van ons scholenrelatienetwerk door het onderhouden van bestaande relaties met docenten en cultuurbemiddelaars én je gaat nieuwe relaties aan. Je maakt hierbij gebruik van ons CRM-systeem;
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning, boekingen, facturatie en praktische organisatie van onze educatieprogramma’s, zowel in het museum, als op scholen en op andere locaties buiten het museum;
 • Je draagt zorg voor de inrichting van en het verwerken en actualiseren van de educatieboekingen in het reserveringssysteem;
 • Je stemt de wensen van de scholen af met de educatiecollega’s en maakt, indien nodig, samen programma’s op maat;
 • Je verwerkt de evaluaties van docenten en van onze publieksbegeleiders en gaat proactief aan de slag met eventueel daaruit voortvloeiende acties;
 • Je organiseert en plant trainingsbijeenkomsten voor de publieksbegeleiders, klankbordgroepbijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten voor docenten.

Profiel

Wat breng je mee?
We zoeken iemand die klantgericht, representatief, proactief en punctueel is. Iemand die een kei is in organiseren en goed kan samenwerken met meerdere teams. Iemand die het leuk vindt om nieuwe en bestaande scholen en docenten aan ons te binden, zowel door middel van het behandelen van aanvragen, het organiseren van bijeenkomsten als door middel van persoonlijk relatiebeheer.

Verder voldoe je aan de volgende punten:

 • Je hebt twee tot vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een school of museum;
 • Je hebt mbo-/hbo-werk- en denkniveau;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je werkt planmatig en bent administratief sterk;
 • Je bent communicatief, stressbestendig, doortastend en zorgvuldig;
 • Je hebt goede ICT-vaardigheden, zowel met betrekking tot het gebruik als de inrichting van software systemen;
 • Kennis en ervaring met verschillende softwarepakketten, zoals een CRM systeem, Smart Event Manager en Twelve is een pre;
 • Je hebt ervaring met en kennis van het onderwijs: je kunt je inleven in de behoeftes van scholen en bent enthousiast over het aanbod van het UMU;
 • Je kunt je uren over minimaal vier werkdagen verdelen.

Aanbod
Het betreft een dienstverband (0,7 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.376,- en maximaal € 3.208,- (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Aanvullende informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anna-Maria Gobati, Marketing & Communicatie manager (a.m.gobati@uu.nl of 06 23 60 99 12).

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en een curriculum vitae via onderstaande sollicitatieknop

Reageren uiterlijk 27/05/2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.