Uitgeverij Prometheus: Medewerker Verkoop Binnendienst

Uitgeverij Prometheus in Amsterdam zoekt een Medewerker verkoop binnendienst voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 24-05-2022De Griekse mythische figuur Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen. Hiermee riep hij niet alleen de wraak van de goden over zich af, maar ontketende hij ook de opkomst van de menselijke beschaving. Prometheus werd zwaar gestraft voor zijn brutaliteit, maar de mens heeft aan zijn vooruitdenkendheid veel te danken. Het was niet zonder reden dat Mai Spijkers zijn kersverse uitgeverij in 1989 Prometheus doopte. Zijn idee, het uitgeven van zowel kwalitatieve literaire fictie en diepgaande non-fictie binnen één uitgeverij, had gemakkelijk aan hoogmoed ten onder kunnen gaan. In plaats daarvan bloeit het bedrijf na meer dan een kwart eeuw als nooit tevoren.

Prometheus staat, trouw aan haar naamgenoot, bekend als een brutale uitgeverij die bereid is risico’s te nemen, en solide kwaliteit combineert met een scherp oog voor commerciële potentie. Deze unieke werkwijze heeft Prometheus deels te danken aan het feit dat zij de enige uitgeverij van dit kaliber is die geheel onafhankelijk opereert. In 2007 kocht Spijkers zijn uitgeverij los van het bedrijf waar zij tot dan toe ondergebracht was. Waar de andere grote uitgeverijen allemaal onderdeel zijn van alsmaar groeiende mediaconcerns vaart Prometheus haar eigen koers. Het redactieteam bestaat uit zowel ervaren topredacteuren als gedreven jongelingen. In samenwerking met een sterke verkoop- en productieafdeling en een krachtig pr-team weten zij 180 titels per jaar op de markt te brengen, variërend van gevestigde schrijvers tot fonkelnieuw talent.

Als medewerker verkoop binnendienst draag je op een creatieve en originele wijze zorg voor een optimale exploitatie van de uitgaven van Uitgeverij Prometheus.

Medewerker Verkoop Binnendienst (m/v)

36 uur per week

Je maakt deel uit van een commercieel team van vier medewerkers: een hoofd verkoop, twee medewerkers binnendienst en een medewerker buitendienst.

Als medewerker verkoop binnendienst draag je op een creatieve en originele wijze zorg voor een optimale exploitatie van de uitgaven van Uitgeverij Prometheus. Je zoekt actief naar (nieuwe) verkoopmogelijkheden en denkt mee over hoe we onze titels in de markt zetten. Daarnaast stuur je de ontwerpers aan bij het maken van promotiemateriaal en advertenties, waarbij je de deadlines goed in de gaten houdt.

Functieomschrijving

 • Het onderhouden van contact met de boekhandels (informatie & verkoop).
 • Meedenken over marketingcampagnes.
 • Deelnemen aan verkoopbeurzen.
 • Coördineren van promotiemateriaal / advertenties.
 • Het zoeken naar / realiseren van verkoop via nieuwe afzetkanalen.
 • Voorraadbeheer.
 • Coördineren van (verkoop)evenementen.
 • Administratieve werkzaamheden.

Je salaris is marktconform, afhankelijk van je ervaring.

Functie-eisen

 • Affiniteit met de boekenbranche.
 • Bij voorkeur commerciële ervaring.
 • Commerciële, marktgerichte instelling.
 • Proactieve houding.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Secuur en gestructureerd te werk gaan, overzicht houden.
 • Klantgericht.
 • Goed kunnen werken in een team.
 • Punctueel en stressbestendig.

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in deze functie wordt verzocht uiterlijk 24 mei 2022 een sollicitatiebrief met cv te sturen of te mailen naar: Uitgeverij Prometheus, Postbus 1662, 1000 BR Amsterdam, ter attentie van Niels Koemans, hoofd verkoop, of e-mail: n.koemans@pbo.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.