Theater de Fransche School: Directeur

Theater de Fransche School in Culemborg zoekt een Directeur voor 28-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2022De Fransche School is het stadstheater en filmhuis van Culemborg. Het theater profileert zich steeds meer als podium van de stad dat midden in de samenleving staat. Het theater met 130 stoelen is geliefd bij artiesten en gezelschappen en is een podium voor aanstormend talent, waarvan vele inmiddels als gevestigde namen graag terugkomen. Het theateraanbod omvat cabaret, toneel, kleinkunst, jeugd- en muziektheater en een buitenprogramma in de zomer samen met Werk aan het Spoel. De uitdagende programmering omvat ruim 40 voorstellingen per jaar.

De Fransche School is ook een filmhuis met een breed aanbod aan titels voor het grote en kleine publiek. Jaarlijks zijn er zo’n 200 filmvertoningen per jaar.

De Fransche School staat in het oude centrum van Culemborg; een groeiende stad met een regiofunctie, betrokken en actieve burgers en veel culturele initiatieven. De laatste jaren profileert de Fransche School zich als podium van de stad. Door in gesprek te gaan met inwoners, lokale partners en maatschappelijke organisaties worden er nieuwe programma’s ontwikkeld en een nieuw publiek bereikt.

De 80 enthousiaste vrijwilligers runnen kassa, techniek, publiciteit en horeca of nemen de rol van gastvrouw of –heer op zich. Elke groep heeft zijn eigen coördinator. De Fransche School heeft een klein daadkrachtig bestuur.

Directeur

28-32 uur per week

De opdracht:

 • Neem de eindverantwoordelijkheid van het theater.
 • Help De Fransche School met jouw managementervaring als cultureel ondernemer toekomstbestendig te maken zowel programmatisch, organisatorisch als financieel.
 • Geef leiding aan een enthousiast team aan met enkele betaalde krachten en voornamelijk vrijwilligers.
 • Maak verbinding met inwoners en instellingen in de stad.

Verder:

 • Je hebt kennis en ervaring met financiën, fondsen- en sponsorwerving, hrm, marketing en communicatie.
 • Je hebt een groot en divers netwerk in de culturele wereld.
 • Je bent een teamspeler die niet bang is buiten de lijntjes te kleuren.
 • Je hebt gevoel voor en inzicht in (politiek) bestuurlijke processen.
 • Je bent creatief, zelfstandig, initiatiefrijk en een verbindende persoon.
 • Je vindt het leuk om met een grote groep vrijwilligers te werken, je motiveert hen en bent niet bang om hen verantwoordelijkheid te geven.
 • Je bent flexibel qua inzet van uren, ook in de avond.
 • Je woont in Culemborg of binnen een redelijke reisafstand.

Wat bieden wij?
Een mooi theater met veel ruimte voor vernieuwing, een enthousiaste, betrokken groep mensen en een salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring (conform cao Toneel en Dans, schaal X). Een contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie nodig?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Suzanne Beek (ambtelijk secretaris bestuur) via bestuur@theaterdefranscheschool.nl.

Interesse?
Stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 31 mei aan het bestuur van De Fransche School via vacature@theaterdefranscheschool.nl. De Fransche School streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de bevolking met de aanwezigheid van mensen met verschillende etnische en culturele achtergronden. De eerste en tweede ronde sollicitatiegespreken worden gevoerd in de week van 20 juni.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.