TextielMuseum: Productieleider TextielLab

Het TextielMuseum in Tilburg zoekt een Productieleider TextielLab voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-05-2022Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze textielexperts om de eindeloze mogelijkheden van materialen en technieken te ontdekken.

Het museum is volop in beweging. We zijn van start met een ambitieus vernieuwingsprogramma, dat de komende jaren gefaseerd uitgerold wordt. In het toekomstige museum staat het maakproces centraal, waarbij het museum zich sterker maatschappelijk zal positioneren op gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo creëren we een plek waar iedereen kan ontdekken, experimenteren, zelf maken en leren.

Voor de afdeling TextielLab zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Productieleider TextielLab

24 uur per week

De productieleider is onderdeel van het creatief team van het TextielLab. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de unieke kunst, design-/mode- of interieur-opdrachten die in het Lab ontwikkeld worden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s in het TextielMuseum op het gebied van complexe (onderzoeks-)opdrachten.

Taken:

 • Projectleiding van nieuw te ontwikkelen complexe producties die plaatsvinden in het TextielLab, zodanig dat deze passen binnen de technische mogelijkheden en bijdragen aan het kennis- en expertisecentrum.
 • Formuleren, ontwikkelen en opstellen van concepten voor (onderzoeks-)opdrachten, bewaken van haalbaarheid, doorlooptijd, begroting en bijsturing.
 • Bewaken van en rapporteren over de voortgang van complexe producties aan het Hoofd TextielLab.
 • Het op effectieve wijze waarborgen en overdragen van kennis en informatie over de producties binnen de afdeling en daarbuiten: onder andere het voorbereiden en geven van presentaties over de lopende projecten in het TextielLab ten behoeve van interne overleggen en voor externe doeleinden zoals de nieuwsbrief van het Lab, social media, en dergelijke).
 • Coördineren van de projecten die worden opgenomen in de Sample Studio van het TextielLab (fotografie, tekst en dergelijke).
 • Bijdragen leveren aan het opbouwen en onderhouden van een netwerk en het bevorderen van samenwerking (nationaal & internationaal en intern & extern).

Dit alles met als doel het TextielLab verder uit te bouwen tot het belangrijkste ontwikkelcentrum voor textiel in Europa.

Wat vragen wij?
Jij beschikt over organisatorische vaardigheden en bent besluitvaardig, daarnaast ben je een teamspeler en ben je in staat uitstekend samen te werken (in- en extern) met oog voor belangen van diverse partijen. Je bent flexibel, resultaatgericht en oplossingsgericht. Verder werk je zelfstandig, heb je geen moeite om overzicht te houden en ben je proactief.

En verder:

 • Heb je hbo werk- en denkniveau, kennis van de maakindustrie/textiel is een pre.
 • Heb je kennis van en ervaring met sector kunst, design & mode;
 • Heb je aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
 • Ben je representatief en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
 • Kun je snel starten (werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag).

Al onze medewerkers zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en (cultureel) ondernemend en kunnen goed samenwerken.

Wat kun je van ons verwachten
Wij bieden onze nieuwe medewerker een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie met betrokken medewerkers, met ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is gewaardeerd op schaal 9, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 2.940,- en maximaal € 3.849,- bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Als werkgever hanteert het TextielMuseum en TextielLab een beleid van gelijke kansen. Daarbij willen wij een inclusief museum zijn voor iedereen. Gelijkheid en diversiteit vinden wij belangrijk en we zetten ons in om een organisatie en plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Interesse?
Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Hebe Verstappen (Hoofd TextielLab) via 013-549 45 91 of mail naar hebe.verstappen@textiellab.nl. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de HRM afdeling via 013-549 45 15 (dinsdag-vrijdag) of HRM@mommerskwartier.nl.

Ben je enthousiast geworden? Graag ontvangen we je sollicitatie bestaande uit een cv en korte motivatie uiterlijk 30 mei 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken worden gevoerd op woensdag 1 juni (14.00 uur – 17.00 uur).& woensdag 8 juni (14.00 uur – 17.00 uur). Je ontvangt op dinsdag 31 mei uiterlijk aan het einde van de middag een reactie op je sollicitatie. De tweede gesprekken op donderdag 23 juni 13.00 uur – 17.00 uur.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.