STRP: Zakelijk Leider

STRP in Eindhoven zoekt een Zakelijk Leider voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-06-2022STRP is een kleine, flexibele organisatie in de Brainportregio Eindhoven die opereert op het grensvlak van kunst, technologie, samenleving en toekomst. Naast het jaarlijkse STRP Festival biedt STRP een doorlopend programma waarin de dialoog over de impact van technologie en ethische vraagstukken centraal staat.

STRP biedt kunstenaars in alle disciplines opdrachten voor nieuw werk en daagt haar publiek uit om niet alleen te kijken en luisteren, maar ook zelf te experimenteren. STRP werkt samen met makers, onderwijs, bedrijfsleven en (culturele) instellingen. Tijdens het jaarlijkse STRP Festival presenteren talentvolle jonge makers zich naast meer gevestigde namen. Met haar hybride programma is STRP uniek voor jong en ouder, leek en professional. STRP kenmerkt zich door een lage drempel, een uitdagend aanbod, een onderzoekende aanpak en een internationale uitstraling.

STRP is een projectorganisatie met een team van zeven vaste medewerkers. Naargelang de programmering breidt het team zich uit met freelancers, met name op het gebied van productie en organisatie.

STRP is per 1 september 2022 op zoek naar een

Zakelijk Leider

24 tot 32 uur per week

Profiel
Als zakelijk leider bij STRP word je blij van cijfers, begrotingen en rapportages en ben je het eerste aanspreekpunt voor de boekhouder, accountant, subsidiënten en sponsoren. Je bent creatief in het werven van middelen uit de markt, ondernemend en beschikt over een commerciële mentaliteit. Samen met de directeur ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van STRP, voor de korte en lange termijn. Je werkt nauw samen met het administratiekantoor, de accountant, de officemanager, fondsen, overheden, (nieuwe) partners uit het bedrijfsleven en je weet de weg in netwerken van de Brainportregio. Je bent een uitstekende communicator, voelt je verbonden met de missie en artistieke uitgangspunten van STRP en weet ook anderen hierover te enthousiasmeren.

Taakomschrijving
Als zakelijk leider van STRP:

 • Ontwikkel je een financiële en organisatorische visie en beleid vanuit de programma-inhoud.
 • Weet je met een innovatieve en originele aanpak nieuwe partners uit het bedrijfsleven te betrekken bij STRP.
 • Ontwikkel je een strategie voor business development en sponsoring van STRP en werk je deze uit.
 • Stel je jaar- en projectbegrotingen op en bewaak je deze.
 • Stuur je diverse budgethouders binnen het team aan en stel je samen met hen budgetten op, die je monitort en zo nodig bijstuurt.
 • Verstrek je maandelijks financiële rapportages en adviseer je over bijsturingen.
 • Stel je in samenwerking met de boekhouder en accountant jaarrekeningen, financiële rapportages en accountantsverklaringen op. De officemanager assisteert hierbij.
 • Beheer je de relaties met fondsen, subsidiënten en zakelijke partners.
 • Coördineer je de cyclus van subsidieaanvragen en -afrekeningen.
 • Draag je zorg voor de zakelijke kant van subsidieaanvragen en voor de financiële verslaglegging en eindafrekening aan externe partijen.
 • Ben je op de hoogte van lokaal, regionaal en landelijk beleid met betrekking tot subsidies in de culturele sector. Kennis van het speelveld van Europese subsidies is een pre.
 • Stel je overeenkomsten op met onder andere kunstenaars, leveranciers en werknemers.

Meer info
De aanstelling is voor 24 tot 32 uur per week. Het betreft een dienstverband voor één jaar, met uitzicht op een vast contract. Salariëring conform ervaring en zwaarte van de functie. Extra informatie over deze vacature kan opgevraagd worden bij Ton van Gool, directeur, via ton@strp.nl.

Solliciteren
Solliciteer door je motivatie en CV te mailen naar vacatures@strp.nl. Sollicitaties op deze vacature dienen vóór 4 juni 2022 in ons bezit te zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.