Stichting Monument Witte kerk Heiloo: Bestuursleden

Stichting Monument Witte kerk Heiloo in Heiloo zoekt Bestuursleden voor 7 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geen


De Witte Kerk is een prachtig monument in het centrum van Heiloo. De kerk is op woensdag overdag open voor publiek, in de maanden juli en augustus zijn er dan ook gratis lunchconcerten. Er worden eigen activiteiten georganiseerd en daarnaast is het gebouw regelmatig in gebruik voor concerten, exposities, trouwerijen, rouwdiensten en andere
bijeenkomsten. Onze kerk staat al meer dan 1000 jaar op deze plek en is onveranderd een plek waar mensen samenkomen. Een stap over de drempel van de Witte Kerk is een kennismaking met de ontstaansgeschiedenis van het dorp Heiloo.

Stichting Monument Witte Kerk exploiteert het gebouw. Het betreft de verhuur van de kerk enerzijds en de ontwikkeling van programma’s passend bij het gekozen profiel anderzijds. Sinds 2020 is er een betaalde coördinator aangetrokken voor 20 uur/week. Er is een hecht team van vrijwilligers actief bij de uitvoering van de activiteiten.

Wegens het verlopen van bestuurstermijnen zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden die interesse hebben om zich actief in te zetten en medeverantwoordelijk willen zijn voor dit unieke monument midden in Heiloo.

Bestuursleden

7 vergaderingen per jaar

Ben je maatschappelijk betrokken, enthousiast en heb je affiniteit met een historisch, cultureel en spiritueel gedachtegoed? Dan is dit een aantrekkelijke en uitdagende bestuursfunctie voor je. Samen met de andere bestuursleden van de Stichting ben je verantwoordelijk voor het totale beheer van het Rijksmonument. Daaronder valt het inhoudelijke programma, de verhuur aan derden en het onderhoud van het gebouw. De Witte Kerk Heiloo is een Rijksmonument en de Stichting heeft een culturele ANBI status.

Wij zijn op zoek naar mensen met een interesse voor cultuur en een affiniteit met fondsenwerving en marketing, want je bent tevens het aanspreekpunt voor de programma-coördinator.

Ben je woonachtig in de regio en heb je enige bestuurlijke kennis en ervaring dan is dat een pré maar niet strikt noodzakelijk.

Voel je je aangesproken? Dan willen we graag met je kennismaken.
Je kunt dan contact opnemen met Ans Willemse-van der Ploeg, via de
mail: awillemse@hotmail.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.