Sites of Memory: Medewerker Marketing en Communicatie

Sites of Memory in Amsterdam zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor wisselend aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022Sites of Memory Stichting (SoM) organiseert artistieke en educatieve projecten rondom de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Amsterdam. SoM heeft hiermee als doel bij te dragen aan de bewustwording over dit gedeeld cultureel erfgoed en de intersectionele dialoog tussen verschillende culturele perspectieven te bevorderen. Sinds 2016 maakt SoM jaarlijks een locatievoorstelling vanuit een specifiek thema met een nieuwe route en diverse makers die de stad Amsterdam en de geschiedenis op een unieke manier belichten.

Wij zoeken iemand voor onze afdeling marketing en communicatie een

Medewerker Marketing en Communicatie

wisselend aantal uur

Sites of Memory is een organisatie in ontwikkeling. Wegens de groeiende hoeveelheid projecten, zoekt SoM een medewerker Marketing en Communicatie om invulling te geven aan de marketing en communicatie van de stichting. Je werkt aan het uitbouwen van het marketing en communicatie beleid en draagt zorg voor de uitvoering ervan. Dat betekent dat je vanaf programmering al betrokken bent en meedenkt over de communicatie rondom het concept, richting de pers en direct richting potentiële doelgroepen. Je verdiept je daarom inhoudelijk in het project, maar bent ook actief betrokken bij o.a. het schrijven van teksten, benaderen van de pers en bijhouden van de website en social media.

Als medewerker marketing & communicatie stem je de inhoud af met de artistieke leiding en de budgetten met de zakelijk leider, maar draag je zelfstandig zorg voor de werkzaamheden op het gebied van marketing, communicatie, PR en publiciteit.

Taken in deze functie:

 • Bedenken en uitwerken van ideeën ten behoeve van het bereiken van bestaande en nieuwe bezoekers voor een project;
 • Persberichten schrijven en contacten met de pers onderhouden;
 • Onderhouden van website en social media, digitale nieuwsbrief opstellen;
 • Organiseren van promotiemateriaal voor de projecten;
 • PR budget bijhouden en beheren;

Profiel van de functie

 • HBO-niveau; communicatie
 • Kennis van marketing, communicatie, PR en publiciteit;
 • Affiniteit met de inhoud van de activiteiten van SoM;
 • Taalvaardig;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Plannen en organiseren;
 • Initiatiefrijk.

De werkzaamheden voor SoM zijn direct verbonden aan de lopende projecten en kunnen daarom in intensiteit wisselen gedurende het jaar. De verwachting is dat het werk zal wisselen tussen 0,5 dag per week in de periodes tussen projecten en maximaal 2 dagen per week op de piekmomenten. Uren en werkzaamheden zullen in overleg worden vastgesteld.

Interesse?
Stuur dan zo snel mogelijk je cv en een motivatie naar info@sitesofmemory.nl, t.a.v. Kimberley Smit. Voor vragen kan je tevens een mail sturen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.