Royal Delft Museum: Coördinator Publiekservice

Royal Delft Museum in Delft zoekt een Coördinator Publiekservice voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenRoyal Delft Museum is hét thuis van Delfts Blauw en Delfts Blauw aardewerk. Delfts Blauw wordt hier sinds 1653 met de hand gemaakt. En sinds het verkrijgen van officiële museumstatus in 2021 zijn de plannen doorgezet om nog meer nadruk te leggen op het ambacht, de productie en de geschiedenis van de bijna 400 jaar oude fabriek.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

Coördinator Publiekservice

32 uur per week

Wat ga jij doen als Coördinator Publiekservice?
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de procedures die nodig zijn voor de dagelijkse operationele werkzaamheden bij Publieksservice (frontoffice en backoffice) met betrekking tot registratie en rapportage. Je draait mee in een cyclisch rooster bij het openen en sluiten van het museum. Op deze dagen stuur je een team aan van vaste- en oproepkrachten van de receptie, gidsen en vrijwilligers. Verder is dit een greep uit je dagelijkse werkzaamheden:

 • Coördinatie vrijwilligers/gidsen: aanspreekpunt voor en communicatie met vrijwilligers/gidsen, inplannen van wekelijkse roosters en evaluatie gesprekken voeren;
 • Bijeenkomsten organiseren voor gidsen en/of vrijwilligers, introductie dagen of voor periodieke updates;
 • Indien nodig, helpen met het werven van nieuwe vrijwilligers en gidsen;
 • Kansen zien om de bezoekersbeleving te verhogen in en rondom de receptie/lobby en dit aankaarten bij je team;
 • Klachten afhandeling individuele bezoekers.

Wat wordt jouw werkomgeving?
De afdeling museum/toerisme bestaat uit de museumdirecteur, toerisme manager, accountmanager toerisme, afdeling evenementen en arrangementen. Je werkt daarnaast ook nauw samen met je collega’s uit de winkel.

Wie ben jij?
Royal Delft Museum zoekt een gastgerichte coördinator die hospitality hoog in het vaandel heeft staan, hands-on en multi-inzetbaar is en zich als een vis in het water voelt tussen zowel nationale als internationale gasten. Jij bewaakt het overzicht tussen de belangen van verschillende afdelingen zoals de winkel, de receptie, de arrangementen en het museum bij Royal Delft Museum én komt daarbij tot een passende oplossing. Het hoogseizoen is tussen half maart en oktober en het is voor jou ook geen probleem als je regelmatig in het weekend werkt.

 • Minimaal 2 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie én Hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring in het werken met software voor ticketing, kassa systemen, en/of CRM-systemen is een pre;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Jouw kerncompetenties bestaan uit: mensenkennis, flexibiliteit, organisatie talent en stressbestendig.

Wat bieden wij jou?

 • Een super leuke, dynamische functie in een toeristische markt met een unieke omgeving in een monumentaal pand;
 • Marktconform salaris;
 • Informele werksfeer;
 • Een gezellig team dat naar je luistert als jij een tof idee hebt!

Solliciteren
Stuur je sollicitatie met CV naar Cindy Kleute, email c.kleute@royaldelft.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.