Rotterdam Festivals: Medewerker Onderzoek & Expertise

Rotterdam Festivals in Rotterdam zoekt een (Senior) Medewerker Onderzoek & Expertise voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-06-2022Als je bij ons komt werken dan stap je binnen bij een organisatie die samen met diverse organisatoren en instellingen cultuuraanbod ontwikkelt dat past bij Rotterdam. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat bezoekers van cultuur via ons merk Uitagenda Rotterdam weten wat er te doen is in de stad. Ons motto: niet alles hoeft voor iedereen te zijn, maar er moet wel voor iedereen iets zijn. Wij werken aan de realisatie van dat aanbod en vertellen erover binnen Rotterdam en ver daarbuiten.

Wil jij samen met de culturele sector werken aan een breder en groter publiek voor events, kunst & cultuur? En is onderzoeken, analyseren en de kennis delen die hier uit voortkomt helemaal jouw ding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

(Senior) Medewerker Onderzoek & Expertise

32 tot 36 uur per week

Onze ambitie en het team
Als je bij ons komt werken dan stap je binnen bij een organisatie die samen met diverse organisatoren en instellingen cultuuraanbod ontwikkelt dat past bij Rotterdam. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat bezoekers van cultuur via ons merk Uitagenda Rotterdam weten wat er te doen is in de stad. Ons motto: niet alles hoeft voor iedereen te zijn, maar er moet wel voor iedereen iets zijn. Wij werken aan de realisatie van dat aanbod en vertellen erover binnen Rotterdam en ver daarbuiten.

Als medewerker Onderzoek & Expertise word je lid van het onderzoeksteam. Dit team brengt onder meer publieksdata uit de cultuursector in kaart. Hiervoor wordt kwantitatief en kwalitatief onderzoek uitgevoerd. We maken een stads breed overzicht van ons potentiële publiek, wat het publiek van ons verlangt en wie we nog kunnen bereiken. Deze kennis delen we met onze collega’s in de cultuursector.
Daarnaast bieden we culture organisaties, waaronder festivalorganisatoren, op individueel niveau ondersteuning om meer inzicht te krijgen in hun (potentiële) publiek. Samen kijken we welke methodiek voor publiekswerving passend is en geven we advies over onderzoeksvragen en onderzoeksbureaus. We helpen bij de analyse en interpretatie van de onderzoeksresultaten en bieden een vergelijking met de sector in Rotterdam. Daarbij is het team verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de continue verrijking van het door Rotterdam Festivals ontwikkelde Culturele Doelgroepenmodel (het segmentatiemodel voor de culturele sector).

Hoe ziet je werkdag eruit?

 • Je coördineert, analyseert en geeft uitvoering aan (publieks)onderzoeken.
 • Zowel in eigen beheer als in opdracht van derden.
 • Je ontwikkelt (mede) onderzoeksplannen en realiseert deze.
 • Je voert alle onderzoekshandelingen uit en/of besteedt deze uit aan andere medewerkers of opdrachtnemers.
 • Je coördineert en analyseert individuele en collectieve onderzoeksresultaten.
 • Je geeft, wanneer nodig, begeleiding en instructies aan interne- en externe onderzoekers.
 • Je zorgt ervoor dat het door Rotterdam Festivals ontwikkelde Culturele
 • Doelgroepenmodel up-to-date is en stimuleert het gebruik ervan.
 • Je doet research en bent op de hoogte van ontwikkelingen en trends op het gebied van (publieks)onderzoek en (collectieve) (cultuur)marketing.
 • Je deelt onderzoeksresultaten / kennis & expertise, onder meer met de sector.
 • Je geeft presentaties en advies op individueel niveau (festivals en instellingen) en op collectief niveau (congressen en kennisbijeenkomsten).
 • Waar nodig ondersteun je het afdelingshoofd bij andere werkzaamheden op het gebied van cultuurparticipatie.

Wat we in je zoeken
Je gelooft dat data analyse de basis vormt om het publiek beter te leren kennen en bereiken. Je haalt voldoening uit het verzamelen, analyseren, interpreteren van data en weet dat op een heldere wijze te vertalen naar adviezen. Communicatief ben je sterk en gewend om adviesgesprekken te voeren en presentaties te geven. Ook de praktische organisatie van bijvoorbeeld een kennisbijeenkomst is bij jou in goede handen. Je bent nauwkeurig en vindt het prettig om zelfstandig te werken. Door je ervaring ben je een gedegen sparringspartner voor je collega’s.

Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau én drie jaar ervaring op het gebied van publieksonderzoek. Je bent bekend met de analyse en visualisatie programma’s SSPS en Tableau of vergelijkbare programma’s en met consumenten segmentatiemodellen zoals Whize en het Culturele Doelgroepenmodel.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een afwisselende functie van 32-36 uur per week in een stimulerende omgeving waarin mensen werken met een hart voor cultuur en Rotterdam. We bieden een contract voor één jaar, met de intentie om bij wederzijdse tevredenheid een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te gaan. Het salaris varieert tussen de € 2.832,– en € 3.961,– op basis van een voltijds dienstverband.

Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, zakelijke mobiele telefoon en de mogelijkheid om Rotterdamse evenementen en culturele instellingen te bezoeken.

Op de site van Rotterdam Festivals lees je meer over onze activiteiten. Voor vragen over de functie neem je contact op met Mariska van Elsen, Hoofd Cultuurparticipatie / Onderzoek & Expertise via mariska@rotterdamfestivals.nl.

Wil je ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag uiterlijk op 3 juni 2022 je motivatie en cv. Stuur dit naar werken@rotterdamfestivals.nl t.a.v. Manon van der Velde.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.