Rijksmuseum: Stagiair(e) (Digitale) Evenementen

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) (Digitale) Evenementen voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-07-2022Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Twee keer per jaar (in september en februari) zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die de subafdeling evenementen & ontvangsten kan ondersteunen bij de organisatie van verschillende (digitale) evenementen van het Rijksmuseum.

Stagiair(e) (Digitale) Evenementen

32 tot 36 uur per week (voor de duur van 5 tot 6 maanden)

Functieomschrijving
Twee keer per jaar (in september en februari) zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die de subafdeling evenementen & ontvangsten kan ondersteunen bij de organisatie van verschillende (digitale) evenementen van het Rijksmuseum.

Wat ga je doen

 • Organiseren en uitvoeren van kleine fysieke evenementen, zoals bijvoorbeeld publiekslezingen, relatieontvangsten. Indien de maatregelen het toelaten is er vooruitzicht op het assisteren tijdens grotere evenementen.
 • Assisteren bij het produceren van evenementen voor de online kanalen van het Rijksmuseum.
 • Video content maken en bewerken (bijvoorbeeld: filmen en editen van korte video’s, kleine aanpassingen in grafisch ontwerp, et cetera).
 • Creatief meedenken over nieuwe ideeën en activiteiten voor zowel de on- als offline eventprogrammering van het Rijksmuseum.
 • Algemene ondersteunende werkzaamheden, onder andere het bijhouden van de e-mail inbox.

Wat wij vragen

 • Hands-onmentaliteit: je bent proactief, flexibel en houdt van multitasking; je staat stevig in je schoenen en helpt mee waar nodig.
 • Goede social skills: je bent representatief, gastvrij en klantgericht.
 • Je hebt een passie voor online, audio / video en media.
 • Goede kennis van verschillende Adobe Creative Cloud softwareprogramma’s (Indesign, Photoshop, Premiere Pro).
 • Hbo student in de richtingen: Media & Entertainment, Hotelschool, Eventmanagement of Toeristensector.
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands & Engels).
 • Interesse in kunst en cultuur.
 • Woonachtig in omgeving Amsterdam.

Wat bieden wij
De kans om unieke ervaring op te doen met de organisatie van diverse (digitale) evenementen binnen een dynamisch team eventmanagers in een inspirerende omgeving. De stagevergoeding is € 250,- bruto op basis van 36 uur.

Solliciteren
Elk jaar in september en februari bieden wij deze stageplek aan. Als je in aanmerking wilt komen voor de stageplek vanaf september dan dien je jouw sollicitatie in te leveren via het sollicitatieformulier op onze website vóór 1 juli 2022.

Voor nadere informatie over de procedure van de stage vacature kan je contact op nemen met Marijn Hovingh, recruiter, via 0206747000 of via werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.