ProJazz: Voorzitter Bestuur

ProJazz in Den Haag zoekt een Voorzitter Bestuur | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 10-06-2022ProJazz is een van de grootste jazz promotors in Den Haag, ruim dertig concerten per jaar, een eigen festival en deelname aan verschillende festivals. ProJazz ziet zichzelf als een rondreizend podium en werkt niet vanuit een eigen vaste plek, maar werkt samen met een groot aantal podia en festivals in de stad. Dat maakt de programmering gevarieerd, avontuurlijk en flexibel. Wij zoeken bewust de grenzen van het genre op en overschrijden die door cross-overs met pop, world of klassiek. Onze programmering bevat zowel nationale, internationale als lokale talenten en gevestigde namen. Tegelijkertijd bieden we een podium aan jong talent. We bestaan inmiddels 10 jaar.

Projazz zoekt een nieuwe

Voorzitter Bestuur

We zoeken een inspirerende bestuurder die in Den Haag of omstreken woont, van nature een leidinggevende rol op zich neemt, en een visie heeft op de toekomst van onze organisatie. Een helicopterview op begrotingen, jaarverslagen en beleidsplannen is noodzakelijk. Het ProJazz bestuur kiest weliswaar voor besturen ‘op afstand’ maar vormt een belangrijke sparringpartner voor de dagelijkse leiding. De leiding legt verantwoording af aan het bestuur. De nieuwe voorzitter zal daarom kennis van zaken hebben over het houden van toezicht op de organisatie.

Het kunnen onderkennen van risico’s is een goede eigenschap, en je hebt inzicht in de valkuilen van een kleine tot middelgrote groeiende organisatie. Ook evalueert het bestuur jaarlijks de dagelijkse leiding en de voortgang van de gestelde doelen. Je brengt een netwerk met je mee. Je hebt oog voor het goed naleven van wet- en regelgeving.

Affiniteit met (jazz) muziek is een behoorlijke pré maar niet noodzakelijk. Belangstelling voor Cultuur in het algemeen is dat wel.

Leden van het ProJazz bestuur hebben zitting voor minimaal drie jaar. We komen vier keer per jaar bijeen. Maar natuurlijk zien we je vaker bij onze concerten en andere activiteiten. Je vind het leuk om incidenteel wat productiewerkzaamheden te verrichten als de nood aan de man is. De functie is onbezoldigd.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met: Leontine van Vlerken (vice-voorzitter, 06-55583120) of Vanessa Monfils (algemeen lid, vanessa@projazz.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.