Parkstad Limburg Theaters: Programmeur Educatie en Context

Parkstad Limburg Theaters in Heerlen zoekt een Programmeur Educatie en Context voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2022Parkstad Limburg Theaters (PLT) staan bol van de verhalen. Muziek, toneel, dans, klassiek, opera, pop, cabaret; vrijwel elke dag valt er op onze podia iets moois te beleven voor heel veel mensen. Voor artiesten en publiek, voor oud en jong; onze theaters in Heerlen en Kerkrade zijn er voor iedereen.

Parkstad Limburg Theaters hoort bij de grootste theaterorganisaties van het land. We zijn een dynamische en succesvolle organisatie met 125 enthousiaste en deskundige medewerkers voor en achter de schermen. We faciliteren maar liefst 5 zalen in twee theaters: Theater Kerkrade en Theater Heerlen, met capaciteiten tussen de 140 en 1500 plaatsen. Daarnaast zijn wij trotse partner van een aantal grote en toonaangevende festivals waaronder schrit_tmacher, jazzOUT Fest, de Southern Blues Night en Cultura Nova. Jaarlijks presenteren we honderden activiteiten, waarvan veel producties exclusief voor Limburg: symfonische concerten, popconcerten, grootschalige musicals en toneelstukken, maar ook intieme jeugd-, dans- en muziektheatervoorstellingen. Kortom: geen dag is het hetzelfde!

Om onze ambitie voor de komende jaren te realiseren zijn wij op zoek naar ervaren en gedreven

Programmeur Educatie en Context

32-36 uur per week

Educatie & Context
In ons beleid zijn Educatie en Contextprogrammering belangrijke pijlers. Als programmeur ben je medeverantwoordelijk voor het artistieke profiel en aanbod van Parkstad Limburg Theaters en lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling en de uitvoering van het programmabeleid. Samen met je collega programmeurs en marketeers vervul jij een spilfunctie binnen onze organisatie, gericht op profilering, programmering en publiekswerking. Je volgt culturele trends, onderhoudt contacten met aanbieders, samenwerkingspartners en collega theaters in het land.

Over de functie
Als programmeur Educatie ben je de schakel tussen cultuur en het onderwijs. Je draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling en visievorming van PLT op educatie en de ontwikkeling van educatieve diensten en programma’s. Je draagt vanuit het theaterveld bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van het cultuuronderwijs. Je bent ondernemend op het gebied van acquireren, voorbereiden, organiseren, ondersteunen en uitvoeren van cultuuractiviteiten in en met het onderwijs. Je bouwt en onderhoudt relevante netwerken. Je plant, organiseert en coördineert projecten en bent hierbij verantwoordelijk voor een activiteiten- of projectbegroting. Je initieert (incidentele) subsidieaanvragen.

Samen met je collega’s van programmering en marketing programmeer en coördineer je daarnaast contextprogramma’s voor jong en oud. Deze programma’s versterken het reguliere programma-aanbod van PLT op inhoud en/of publiekswerking, doordat zij voortborduren op programma’s die aangeboden worden door gezelschappen en/of de vertaalslag maken naar de lokale context.

De werkzaamheden van deze veelzijdige functie is een samenspel van denken en doen, initiëren, creativiteit en verantwoordelijkheid. Als context-programmeur geef je voor een groot gedeelte zelf vorm aan de inhoud van deze nieuwe functie bij PLT.

Wij zoeken:

 • HBO(+) werk- en denkniveau en afgeronde relevante opleiding;
 • aantoonbare affiniteit met de podiumkunsten en brede kennis van (cultuur)educatie / (theater)productie / contextprogrammering;
 • kennis van en ervaring met relevante en actuele ontwikkelingen in het basis en voortgezet onderwijs;
 • iemand met een gedreven en flexibele werkhouding die out of the box kan denken en doen;
 • een strategische denker en een praktische doener;
 • organisatorische kwaliteiten, doortastendheid, overtuigingskracht, een ‘bruggenbouwer’ die verantwoordelijkheid durft te nemen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk;
 • financieel inzicht op het gebied van projectbegrotingen en budgetbeheer;
 • iemand die nieuwsgierig naar de ander en de wereld, die deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar boeiende contextprogramma’s;
 • een brede blik op, goede kennis van en sterke betrokkenheid bij nieuwe trends en ontwikkelingen in het maatschappelijke debat rondom inclusiviteit, diversiteit en identiteit;
 • bij voorkeur woonachtig in Zuid- Limburg;
 • en last but not least: een positief en inspirerend persoon met een grote passie voor (jeugd)educatie en theater!

Wij bieden:

 • een vooruitstrevende organisatie die steeds op zoek is naar kansen in de markt, inspeelt op ontwikkelingen en vaak een voortrekkersrol vervult;
 • een afwisselende baan met ruimte voor zelfstandig handelen en initiatief;
 • een informele werksfeer binnen een team van gedreven, inspirerende, betrokken maar vooral ook gezellige collega’s;
 • mogelijkheid voor het flexibel invullen van werkdagen en werktijden, in overleg;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met perspectief op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • afhankelijk van ervaring, deskundigheid en zelfstandigheid is de inschaling in schaal 6 of 7 van de CAO Nederlandse Podia;
 • eindejaarsuitkering;
 • een aantrekkelijke pensioenregeling o.b.v. middelloon, waar de werkgever 70% van de premie betaalt;
 • persoonlijke coaching en begeleiding;
 • tegemoetkoming in de verhuiskosten conform de verhuiskostenregeling van de CAO NL Podia;
 • kansen om je zelf verder te ontwikkelen binnen je vakgebied door opleiding en functieverdieping.

Solliciteren
Ben je op zoek naar een afwisselende functie met ruimte voor zelfstandigheid en initiatief EN herken je jezelf in bovenstaand profiel, mail dan je CV en motivatiebrief vóór 8 juni naar directie@plt.nl o.v.v. “vacature educatie/context”. De motivatie is voor ons een wezenlijk onderdeel van het selectieproces. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 15 juni, de vervolggesprekken op 21 juni 2022. Heb je vragen over de functie? Mail dan naar d.bol@plt.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.