NPO: Coördinator HR desk

De NPO in Hilversum zoekt een Coördinator HR desk voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenDe Nederlandse Publieke Omroep is een verbindende factor in onze veelkleurige samenleving. We zijn een baken van betrouwbare informatie. Een bron van kennis, cultuur en ontspanning. Met programma’s die je verrassen, stimuleren en je blik verruimen. Daarmee dragen we bij aan een levendige cultuur, een gevoel van verbondenheid en een rijker leven voor iedereen.

Ben jij de Coördinator die de dienstverlening van onze HR afdeling meehelpt naar een hoger niveau te tillen door processen en systemen te optimaliseren? Weet jij enerzijds ons bestuur en management te adviseren over HR-regelingen en arbeidsvoorwaarden en ben je anderzijds een doener op operationeel niveau? Dan maken wij graag kennis met je!

Coördinator HR desk

36 uur per week

Dit ga je doen
Als coördinator HR desk heb je een belangrijke spilfunctie binnen de HR afdeling. Je ontwikkelt onze systemen en processen op het gebied van personeels-, inhuur- en salarisadministratie, zodanig dat we een hoge kwaliteit van dienstverlening kunnen leveren. Dit doe je samen met het HR desk-team en de HR Business Partners. Belangrijke activiteiten in deze functie zijn:

 • Leidinggeven aan het HR desk team en het team begeleiden in het realiseren van haar visie.
 • Verzorgen en adviseren over rapportages en analyses van HR-data voor de directies, het management, de HR Business Partners, medewerkers, het UWV, de Arbodienst, et cetera.
 • Ontwikkel en beheren van de formatieplanning voor de NPO-organisatie. Hierover heb je regelmatig afstemming met collega’s van de directie Financiën.
 • Beheren van HR-regelingen, arbeidsvoorwaarden en wijzigingen doorvoeren als gevolg van relevante wet- en regelgeving en hierover adviseren aan bestuur en management.
 • De samenwerking met de collega’s van de directie Financiën, de afdelingen Technologie & Operations en HR, en specifiek met de HR Business Partners en de arbeidsjurist.
 • Je bent verantwoordelijk en contactpersoon voor alle HR gerelateerde risico-, privacy- en security zaken. In deze rol stem je frequent af met de risico-, security- en privacy officer.

Het komende kwartaal zijn belangrijke concrete onderwerpen: het begeleiden van het HR-desk team in het realiseren van de veranderingen, het realiseren van quickwins in de HR processen, verdere automatisering onderzoeken o.a. voor verbeteringen aan de e-learningprocessen, voorbereiden voor het begrotingsproces en het in gang zetten van de acties op de Security Roadmap.

HR desk
De HR desk telt vijf medewerkers. Het team zorgt voor een tijdige, correcte en volledige verwerking van personeelsgegevens en bedrijfsregelingen en voor inzicht, rapportage en analyse van de personeelsdata. Hiervoor staat de HR desk continu in verbinding met de behoefte en vragen vanuit medewerkers, management en de HR Business Partners. Momenteel wordt binnen het HR desk-team een werk- en procesverdeling vanuit een 1e en 2e lijn ingericht. Daarbij zetten we in op het vergroten en bevorderen van de zelfredzaamheid van medewerkers en managers binnen de NPO. Als coördinator HR desk help je dit tot een succes te maken door het inzetten van je daadkracht, overtuiging en kwaliteit om bruggen te bouwen.

De visie van de HR desk is gericht op automatisering, verdieping en zelfsturend vermogen. ‘Automatisering’ volgens het Click, Call en Face principe, dat past bij de wijze waarop de HR desk en het HR-team waarde wil toevoegen aan de organisatie. ‘Verdieping’ door meer inhoudelijke expertise te beleggen bij de HR desk, zodat de HR Business Partners zich meer kunnen richten op hun eigen rol. En ‘zelfsturend’ omdat we als team prima de dagelijkse operatie kunnen runnen en een coördinator HR desk nodig hebben die ons helpt met verbeteren.

Hier herken je jezelf in

 • Je hebt hbo of academisch werk- of denkniveau.
 • Op jouw cv staat een aantal jaar ervaring als HR verantwoordelijke op het gebied van HR desk services en HR regelingen.
 • Je hebt affiniteit met systemen en hebt zeer goede kennis van Excel.
 • Je bent een daadkrachtige bruggenbouwer.

Als coördinator HR desk ben je analytisch sterk en laat je je leiden door data. Je hebt goede kennis van HR-systemen. Je weet anderen goed te informeren, te overtuigen, te enthousiasmeren en te begeleiden bij veranderingen. Je vindt het leuk om mee te denken over een vooruitstrevend en duurzaam HR-beleid en draagt ook actief je steentje bij aan de ontwikkeling van de afdeling HR. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategische (10%), tactische (50%) en operationele zaken (40%).

Energie, samenwerken, overtuigingskracht en coachen van anderen zijn competenties die jij bezit.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris.
 • Je krijgt 200 vakantie-uren.
 • Wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen.

De functie van coördinator HR desk wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een salaris tussen € 3.293,- en € 5.180,- bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over functie van coördinator HR desk bel of app dan met onze recruiter, Jolanda Janssen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (ter attentie van Jojanneke Doorn) naar recruitment@npo.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.