Naturalis Biodiversity Center: HR Medewerker

Naturalis Biodiversity Center in Leiden zoekt een HR Medewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met dertien hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 400.000 bezoekers.

Bij Naturalis Biodiversity Center werken zo’n 900 medewerkers (betaald en onbetaald), betrokken en met passie voor natuur en biodiversiteit. De organisatie is succesvol in het verwerven van subsidies voor nieuwe projecten en enorm in ontwikkeling. Dit maakt het werk ook voor de afdeling P&O relevant, uitdagend en divers. Wil je een bijdrage leveren om ook de personele ontwikkelingen in goede banen te leiden?

De afdeling P&O is voor de periode van in ieder geval 2 jaar op zoek naar een:
HR Medewerker voor 32 uur per week

Naturalis groeit! Wil jij helpen om alle personele ontwikkelingen in goede banen te leiden? Solliciteer dan naar de functie van HR Medewerker.

HR Medewerker

32 uur per week

Als HR Medewerker zorg je er samen met je collega’s voor dat de HR administratie van de in-, door- en uitstroom op rolletjes verloopt. Je werkt voor verschillende sectoren, waardoor je te maken krijgt met de internationale context waarin Naturalis acteert. Dit maakt het werk uitdagend, afwisselend en dynamisch. Het biedt je de mogelijkheid om in een leuk team te werken in een toonaangevend onderzoeksinstituut en een van de leukste musea van Nederland.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

 • Ondersteunen van het werving- en selectieproces:
  • het plaatsen van vacatures op diverse websites, waarbij je de ruimte krijgt om mee te denken hoe we kandidaten het beste bereiken;
  • het inplannen van de sollicitatiegesprekken en het contact onderhouden met zowel de kandidaten als de hiring managers.
 • HR administratie
  • opstellen van diverse soorten overeenkomsten en brieven voor betaalde en onbetaalde medewerkers;
  • verwerken van mutaties in het personeelsinformatiesysteem (AFAS);
  • bewaken of afspraken conform de cao en wet & regelgeving gemaakt worden;
  • beantwoorden van allerhande vragen op HR gebied vanuit medewerkers en management;
  • aanvragen van verblijfs- en werkvergunningen en het bewaken van dit proces;
  • afstemmen met derde partijen, zoals UWV, Arbodienst en payroll / uitzendbureaus.

Door je kennis en ervaring ben je, los van je standaard werkzaamheden, in staat om mee te denken met de HR adviseurs. Je kan maatwerk leveren en draagt bij aan de continue professionalisering en automatisering van de HR processen en procedures.

Profiel en functie-eisen

 • Je hebt een mbo + / hbo werk- en denkniveau. Dit heb je bereikt door minimaal een mbo opleiding op administratief of personeelsgebied aangevuld met uitgebreide werkervaring in een vergelijkbare functie. Ook kan dit een interessante functie zijn voor een hbo’er Personeel en Arbeid met enige werkervaring.
 • Ervaring in een internationale en/of kennisintensieve omgeving is een pre.
 • Je hebt gedegen kennis van actuele wet- en regelgeving en sociale zekerheid en
  ervaring met het werken met personeelsinformatiesystemen – bij voorkeur AFAS, verder kun je goed overweg met spreadsheets.
 • Je hebt ervaring met het ondersteunen van werving en selectie.
 • Je communiceert gemakkelijk en duidelijk, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je houdt overzicht over je eigen werk, bent secuur maar ook flexibel waar nodig en pakt taken proactief en zelfstandig op.
 • Vanzelfsprekend ben je servicegericht ingesteld, zonder het zakelijke aspect uit het oog te verliezen en vind je het prettig om samen te werken in een team.

De afdeling
De afdeling P&O bestaat uit een hoofd P&O, vier (senior) adviseurs en drie collega’s op de backoffice. De adviseurs vormen de frontoffice van P&O naar de organisatie, bij de collega’s op de backoffice ligt het beheer en de administratieve uitvoering.

Ons aanbod
Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving met ruimte voor initiatief en vernieuwing. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 2.485,- en € 3.111,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 7 Museum cao), exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. We bieden een contract voor 32 uur per week en voor de periode van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Na twee jaar (na afronding van de automatisering) wordt de functie geëvalueerd en is een vast dienstverband en doorgroei naar schaal 8 niet uitgesloten. De nadruk komt dan meer te liggen op de complexere (niet-standaard) vragen en administratie.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Mariska Sturm (Hoofd P&O, 071-751 9132, mariska.sturm@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191, po@naturalis.nl).

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als HR Medewerker bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 29 mei 2022 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier via onderstaande sollicitatiebutton.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.