Muziekgebouw Eindhoven: Marketeer

Muziekgebouw Eindhoven in Eindhoven zoekt Marketeers voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-05-2022Muziekgebouw Eindhoven bestaat volgend jaar 30 jaar en in die jaren hebben vele bijzondere, grote, kleine, maar allemaal talentvolle muzikanten ons podium aangedaan. Hier hebben vele verschillende bezoekers een magische avond meegemaakt. Met een wereldakoestiek en ruimte voor allerlei muziekgenres en daarmee ook een zeer divers publiek, is het Muziekgebouw in hartje Eindhoven een bijzondere plek. Een plek die de komende jaren nog veel meer een muziekpodium van, voor en door de stad mag worden. Waar talrijke ideeën leven om meer publiek te laten genieten van muziek, om meer makers een podium te geven en kortom nog meer mensen een muzikaal huis te bieden met volop ontmoeting en beleving.

Muziekgebouw Eindhoven is op zoek naar meerdere

Marketeers

24 tot 36 uur per week

Als Marketeer bij het Muziekgebouw zorg jij voor een optimale publiekswerving van de concerten en festivals van het Muziekgebouw. Jij vult de concerten en festivals door op zoek te gaan naar de juiste doelgroepen. Aan jou de taak om per concert en/of festival de verschillende doelgroepen en bezoekmotieven in kaart te brengen en hier vervolgens de passende touchpoints bij te bepalen. Samen met de diverse specialisten op de afdeling marketing werk je de customer journey op het gebied van marketing, communicatie en publiciteit verder uit. Jouw doel is om zo veel mogelijk bezoekers van onze concerten en festivals te laten genieten.

We zijn op zoek naar iemand bij wie het hart sneller gaat kloppen van muziek, ervaring heeft in B2C marketing en een echte (online) marketeer is die van aanpakken houdt en zich goed kan inleven in de grote diversiteit aan bezoekers waar we ons op richten.

Dit ga je doen:
Projectmanagement van diverse marketingacties, zowel online als offline passend bij je interesse, kennis en ervaring;

 • Je ontwikkelt samen met de andere marketeers van de afdeling online- en offline promotie- en PR plannen voor onze concerten en/of festivals. Je bepaalt de doelen, de touchpoints, maakt de planning, bewaakt de voortgang en resultaten;
 • Je zoekt naar de juiste doelgroepen per concert/festival. Brengt ze in kaart, spreekt ze aan, zoekt samenwerkingen op, zorgt voor verrijking, engagement en retentie.
 • Je bent het aanspreekpunt intern én extern. Je hebt dus veel contact met de producenten, programmeurs en andere samenwerkingspartners;
 • Je coördineert, produceert en verspreidt diverse productionele en/of publieksuitingen (denk aan; socials, video, flyers, posters, signing, merchandise ed);
 • Samen bewaken wij de zaalstanden, gemiddelde zaalbezetting en financiële afspraken rondom de voorstellingen, zodat we een zo goed mogelijke ROI behalen;
 • Je volgt, signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen in de branche en maatschappij;
 • Je draagt bij aan de branding en positionering van Het Muziekgebouw en de verschillende festivals in de branche, maar ook in stad en ver daarbuiten;

Wij zoeken:
Een ondernemende en goed georganiseerde marketeer met een passie voor muziek. Je hebt ervaring in marketing en communicatie (bij voorkeur in de culturele sector) en je weet de doelgroep te vinden, verrassen en verbinden. Je beschikt over zeer goede redactionele vaardigheden en beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend. Je bent bereid om je werktijden af te stemmen op de geplande activiteiten, in de directe aanloop en ook ten tijde van het concours en festival meer tijd te investeren en deze uren in rustiger periodes te compenseren.

Wij bieden:
Een uitdagende, zelfstandige functie met flexibele werktijden in een gedreven, enthousiast team en informele werkomgeving. De contractvorm waarin je dit gaat doen is bespreekbaar. Salariëring is afhankelijk van kennisniveau en ervaring.
Wij bieden jou een uitdagende functie in een culturele en inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Werken binnen het Muziekgebouw Eindhoven betekent een boeiende werkplek in een prachtig gebouw. Daarnaast krijg je het volgende:

 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging;
 • Een passend salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van de geschiktheid en ervaring.
 • 8% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Laptop en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • De gelegenheid om onze geweldige concerten en festivals bij te wonen.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Reageer dan uiterlijk vóór 30 mei door een mail te sturen met je cv en motivatie naar onze HR-afdeling: hr@mgehv.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature dan kan je contact opnemen met Eveline Hollanders via eveline@mgehv.nl.

De startdatum van de functie is bij voorkeur 15 augustus (eerder of later starten is mogelijk in overleg).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.