Muziekgebouw Eindhoven: Festivalmanager

Muziekgebouw Eindhoven in Eindhoven zoekt een Festivalmanager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2022Eindhoven Guitar Festival wordt een jaarlijks meerdaags festival met meerdere evenementen waarbij de gitaar centraal staat. Met podia in Muziekgebouw Eindhoven, in de Effenaar en bij andere (gelieerde) podia overal in de stad, wordt het festival dé ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor gitaristen en een brede waaier van muziekliefhebbers uit de regio, Nederland, én daarbuiten. Het festival heeft een onderscheidend karakter omdat het (gitaar)muziek met technologie combineert.

Een festival met een brede opzet, zonder genre beperkingen en voor zowel professionals, amateurs en liefhebbers.

Festivalmanager

24 uur per week

De Festivalmanager is verantwoordelijk voor het artistiek en zakelijk beleid van Eindhoven Guitar Festival. In samenspraak met de programmeurs en de marketeer draag je de financiële verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de artistieke plannen (budgetbewaking) en overige zakelijke handelingen (zoals kaartverkoop, productie, fondsenwerving en contracten afsluiten).

Daarnaast werk je als Festival manager nauw samen met het bestuur van de stichting Eindhoven Guitar Festival en met de directie van Muziekgebouw Eindhoven en De Effenaar.

De Festival manager wordt benoemd door het bestuur van de Stichting ‘Eindhoven Guitar Festival’ en de directeur van Muziekgebouw Eindhoven. Afstemming met de directeur van de Effenaar is ook een onderdeel van het proces. Een Festivalmanager kan voor meerdere jaren / edities worden benoemd.

Jouw standplaats zal Muziekgebouw Eindhoven zijn.

Dit ga je doen
Als Festivalmanager ben je het boegbeeld van ‘Eindhoven Guitar Festival’. Je draagt bij aan het ontwikkelen, formuleren en effectueren van doelstellingen, strategie en het beleid van het festival. Je inspireert medewerkers om actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van dit festival. Ook zorg je ervoor dat alle procedures en systemen helder zijn zodat de resultaten goed geëvalueerd kunnen worden en waar nodig bijgestuurd kunnen worden. Daarnaast horen de volgende werkzaamheden tot jouw takenpakket:

 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van de begroting, het jaarverslag en een financieel gezond beleid voor het festival.
 • Je zorgt voor tijdige, correcte en volledige subsidie- en fondsaanvragen, eventueel in samenwerking met derden.
 • Samen met de programmeurs, de directie van Muziekgebouw Eindhoven en de directie van De Effenaar vormgeven van de artistieke ambities van ‘Eindhoven Guitar Festival’.
 • Verantwoordelijk voor planningen en draaiboeken, communicatie met het productieteam (geluid- en lichttechniek) reserveringen van (repetitie-)locaties.
 • Aansturen van de marketingafdeling en PR medewerker(s) van het festival.
 • Verkoop van (eigen) producties aan andere zalen of locaties in de stad, dan wel aan de eigen zaal(en) (Muziekgebouw Eindhoven en De Effenaar).

Dit ben jij
Ben jij financieel sterk en gewend om met alle geledingen in een organisatie samen te werken? Ben je daarnaast bekend met cultureel ondernemerschap en de bijhorende financieringsstromen (ticketverkoop, subsidiënten, donateurs, fondsen)? Woon je in de omgeving van Eindhoven en herken je je in onderstaande punten?:

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met verbeteren van efficiency en verhogen van effectiviteit en productiviteit.
 • Je hebt ervaring met onderhandelingen en aanbestedingen en weet hoe deze beter in te richten.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.

Dit bieden wij jou
Voor al deze kennis en ervaring mag je uiteraard wat terug verwachten. Allereerst een boeiende functie in een inspirerende omgeving waar écht geen dag hetzelfde is. Een plek waar we je vrij laten om je ideeën uit te werken, jezelf te ontplooien en waar je altijd kunt rekenen op support als je die nodig hebt.

Je krijgt een aantrekkelijke functie in een internationale context bij Muziekgebouw Eindhoven met veel ruimte voor ondernemerschap en experiment. Werken binnen Muziekgebouw Eindhoven betekent een boeiende werkplek in een prachtig gebouw. Daarnaast krijg je het volgende:

 • Telefoon en laptop van de zaak.
 • Een jaarcontract voor 24 uur met uitzicht op verlenging.
 • Een passend salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van de geschiktheid en ervaring.
 • Gratis naar concerten bij Muziekgebouw Eindhoven.
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.

Geïnteresseerd?
Klinkt dit jou als muziek in de oren? Reageer dan op deze vacature vóór 1 juni 2022 door je cv en motivatie te mailen naar hr@mgehv.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.