Museum Natura Docet: Coördinator Horeca

Museum Natura Docet in Denekamp zoekt een creatieve Coördinator Horeca en Gastvrijheid voor 16 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-06-2022Museum Natura Docet in Denekamp is sinds 1911 een uniek, verrassend, gezellig én zeer actueel familiemuseum over cultuur en natuur. Grondlegger van het museum is ‘Meester’ Bernink (1878-1954). Natura Docet is met onder meer tentoonstellingen, evenementen en lezingen actief op gebied van ecologie, klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid. Er is enorm veel te doen, te beleven en te leren voor kinderen en hun (groot)ouders. Het museum is dan ook voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Kidsproof museum nr. 1 van Overijssel!

De horecagelegenheid van het museum grenst aan de ruim gesorteerde winkel en aan de grote parktuin van het museum, die een groot deel van het jaar vrij toegankelijk zijn. Daarom wil Natura Docet voor bezoekers, maar ook voor wandelaars, fietsers en families een nieuw concept aanbieden: De Meester. Het wordt jouw taak als creatieve coördinator dit concept samen met het team van het museum uit te werken en tot een blijvend succes te maken.

De Meester. Dat wordt de nieuwe naam van het museumrestaurant van Natura Docet in Denekamp. Het oudste regionale natuurhistorische museum van Nederland bouwt verder aan een gezonde, duurzame én gezellige toekomst en daarbij hoort een gastvrije horeca. Er ontstaat een prachtige locatie waar bezoekers graag neerstrijken, waar genoten kan worden van lekkere producten, waar gespeeld, gekletst en geleerd kan worden.

Natura Docet zoekt een creatieve

Coördinator Horeca en Gastvrijheid (x/v/m)

16 tot 36 uur per week

Is gastvrijheid nou precies waar jij zo warm voor loopt? Zit je vol creatieve ideeën en dadendrang? Kun je goed coördineren en plannen en houd je van cultuur en natuur? Dan zijn we op zoek naar jou, als jij je herkent in deze beschrijving.

 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie, dagelijkse gang van zaken en activiteiten van de horeca;
 • Je bent creatief en ondernemend, je maakt werk van de ontwikkeling, de promotie en branding van het merk De Meester;
 • Samen met de coördinatoren bedrijfsvoering, development en marketing stel je een jaarplan samen voor het bereik van de horeca en stel je doelstellingen en prognoses vast;
 • Je bedenkt arrangementen en brengt die onder de aandacht;
 • Je doet Inkoop- en voorraadbeheer en zorgt dat de boel netjes blijft;
 • Je plant en roostert vrijwilligers en medewerkers voor de horeca en entreebalie/winkel in en bent aanspreekpunt voor deze vrijwilligers;
 • Tot slot zorg je voor een correcte administratieve afhandeling en rapportages van de horeca.

Als visitekaartje van het museum ben je afwisselend aan het werk tijdens evenementen in het museum en draai je mee in de bediening van het café-restaurant. Hier zorg je ervoor dat de gasten kunnen genieten van onder meer heerlijke koffie en huisgemaakt gebak en broodjes. Dit houdt in het ontvangen en wegwijs maken van gasten in het museum en hen adviseren over te bezoeken tentoonstellingen.

Jouw profiel. Je bent:

 • Gastvrij, servicegericht en weet dat plezier en genieten door de maag gaan;
 • Wel behoorlijk ervaren in horeca, dus geen groentje meer en koken vind je leuk;
 • Zelfstandig, verantwoordelijk, professioneel en een teamspeler;
 • Creatief in oplossingen en concepten;
 • Commercieel en ook communicatief ingesteld;
 • Stressbestendig, flexibel en bereid om in overleg ook in avond en weekend te werken.

De functie-eisen:

 • Ervaring (minimaal 2 jaar) in een horeca- en/of hospitality-omgeving;
 • Ervaring met leidinggeven of aantoonbare capaciteiten;
 • Affiniteit met culturele sector;
 • Passie voor duurzaamheid, ecologie en natuur;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij je?

 • Je gaat aan de slag op een unieke locatie in een gezellig team van collega’s;
 • Een salaris conform museum cao, inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw;
 • Jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
 • Creatieve, informele werksfeer met veel afwisseling, leuke collega’s;
 • Veel uitdaging en zelfstandigheid, maar wel met support van het team en leidinggevende;
 • Je levert met jouw werk een zinvolle bijdrage aan de maatschappelijke doelstellingen van museum Natura Docet.

Stuur jouw motivatiebrief + cv vóór 15 juni 2022 naar info@naturadocet.nl o.v.v. ‘sollicitatie creatieve coördinator horeca’. Je kunt de brief richten aan directeur Theo Meereboer. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op door te bellen met 0541 – 351325.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over de organisatie zie de website www.naturadocet.nl.