mint film office: Productie Coördinator

Mint film office in Rotterdam zoekt een Productie Coördinator voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 04-07-2022mint film office is a Rotterdam based production company for documentary films.

mint film office aims to produce films that combine compelling stories and a visually challenging and creative form. We want our films to reflect on traditions in documentary filmmaking and question notions of storytelling and visualization. Moreover, our films must propose outspoken commentary on the social and cultural issues we feel are urgent now. mint film office produces a selected number of films per year to concentrate on directors’ precise and conscious accompaniment.

mint actively contributes to an inclusive film sector in all aspects of the production of the documentaries and other projects we produce. We approach diversity comprehensively, acknowledging it is about cultural and ethnic background, gender, sexual orientation, age, and socio-economic and geographical location. mint is aware of the alarming gender inequalities in the film sector and the backlog of women before and behind the camera. We actively stimulate and support our directors to demand an equal and fair pay divide between the crew, think big, and strive for high budgets. We want to encourage awareness by thinking together with directors and crew about how our work can lend substance to diversity concerning research, production, and reaching new audiences.

Productie Coördinator

16 tot 24 uur per week

Werk
Algemene coördinatie: Je bent verantwoordelijk voor het runnen van de office en zorgt dat iedereen probleemloos zijn werk kan doen. Je bedenkt en implementeert systemen die het produceren makkelijker maken. Daarnaast ben je aanwezig bij de wekelijkse productievergadering, hou je overzicht over de lopende projecten en spring je bij waar nodig.

Zakelijke coördinatie
Je bent (mede)verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de zakelijke kant van het bedrijf. Zo organiseer je de jaarlijkse bestuursvergadering en zorgt dat alle nodige documenten aanwezig zijn. Verder ben je (mede)verantwoordelijk voor het maken van de contracten in samenwerking met onze jurist en ondersteun je de financiële administratie.

Productionele ondersteuning bij projecten in ontwikkeling of productie
Je helpt de uitvoerend producent bij het voorbereiden van draaidagen, zorgt voor een goede afhandeling van deze draaidagen en de uitwisseling van het materiaal.

Uitbreng en publiciteit van afgeronde projecten: je denkt samen met de regisseur en uitvoerend producent na over een gepaste uitbreng-strategie en leeft deze na. Je bent verantwoordelijk voor festival inzendingen en/of verkoop van de film op VOD/DVD. Je bent op de hoogte van deadlines binnen de industrie en zorgt dat er geen kansen gemist worden.

Jij
Het is geen vereiste dat je ervaring hebt in de documentaire- of filmindustrie. Het is wel belangrijk dat je ervaring hebt in een vergelijkbare coördinerende functie.

Je bent goed in het bedenken van systemen en ervoor zorgen dat de mensen en de systemen goed op elkaar afgestemd zijn én blijven. Je neemt initiatief, maakt keuzes, denkt vooruit en bent zelfstandig.

Je bent woonachting in of in de buurt van Rotterdam.

mint vindt het belangrijk dat je ruimdenkend bent, scherp, zelfstandig, georganiseerd, leergierig, pro-actief en discreet. Het is fijn als je flexibel bent en sociaal.

In het algemeen vinden we het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in nationale en internationale maatschappelijke ontwikkelingen en politiek, dat je kranten en tijdschriften leest en het nieuws kent.

mint film office is een klein en niet hiërarchisch bedrijf waar iedereen wordt gestimuleerd mee te denken en zich te ontwikkelen. Deze functie is een kans om te werken in een inspirerende en leerzame omgeving. Je werkt in een team met mensen die zeer ervaren en creatief zijn. Onze projecten zijn zowel nationaal als internationaal en meerdere malen onderscheiden.

mint film office is gevestigd in het centrum van Rotterdam en je zal ook daar werken. Het gaat in eerste instantie om een parttime functie (16 – 24 uur per week) op freelance basis. Je krijgt een marktconforme vergoeding.

mint film office streeft naar een inclusief en divers team. Mensen met een bi-culturele achtergrond worden expliciet gevraagd te solliciteren. We hebben geen voorkeur voor politieke gezindheid, maar openheid ten opzichte van andersdenkenden is een vereiste.

Mail motivatie en CV naar anjet@mintfilm.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.