Meulenhoff Boekerij: Medewerker Verkoop Binnendienst e-commerce

Meulenhoff Boekerij in Amsterdam zoekt een Medewerker Verkoop Binnendienst e-commerce voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 25-05-2022Bij Meulenhoff Boekerij gaat ons hart sneller kloppen van verhalen die inspireren, vermaken en verrijken. Onze boeken zijn elke letter waard: dít moet je lezen, op papier of als e-book, of luisteren als audioboek. Meulenhoff Boekerij is onderdeel van LannooMeulenhoff en is gevestigd in Amsterdam. We verkopen nog veel boeken via de fysieke boekhandel, maar de verkoop via het ecommercekanaal groeit. We zijn daarnaast marktleider in e-books, en hebben ambitieuze plannen in het uitgeven van audioboeken.

Meulenhoff Boekerij is een van de grootste boekenuitgeverijen van Nederland en publiceert onder twee merken boeken (folio-, e- en audioboeken) van hoge inhoudelijke en commerciële kwaliteit. Meulenhoff (opgericht in 1895) staat voor een lange historie in kwalitatief hoogstaande literatuur en non-fictie die zich onderscheiden in stijl en kwaliteit. Naast het Nederlandse Meulenhoff-fonds (met o.a. Hendrik Groen, Tim Hofman, Clairy Polak, Marcel van Roosmalen, Mischa Blok, Paul Haenen, Eva Hoeke, Teun van de Keuken, Matthijs van Nieuwkerk, Rob Kemps en Aukelien Weverling) is Meulenhoff uitgever van vele internationale schrijvers als Laurent Binet, John Boyne, Jesús Carrasco, Ta-Nehisi Coates, Lena Dunham, Amanda Gorman, Honorée Jeffers, Min Jin Lee, David Mitchell, Javier Marías, Tommy Orange, Benedict Wells, en vele Nobelprijswinnaars waaronder Primo Levi, Gabriel García Márquez, Wisława Szymborska, Mario Vargas Llosa en Abdulrazak Gurnah.

Boekerij (opgericht in 1945) is een dominante speler in fictie en non-fictie voor een breed lezerspubliek en richt zich vooral op romans, thrillers, fantasy, en bij non-fictie op waargebeurde verhalen, actuele thema’s, cadeauboeken en inspirerende non-fictie. Boekerij is het huis voor succesvolle auteurs als Corina Bomann, Robert Bryndza, Harlan Coben, Diana Gabaldon, Tim Ferriss, Ken Follett, Lois P. Frankel, Nicci Gerrard, Isa Hoes, Merlijn Kamerling, Stephen King, Jackie van Laren, Charlotte de Monchy, Santa Montefiore, Kate Mosse, Thomas Olde Heuvelt, Christopher Paolini, Julia Quinn, Haemin Sunim en J.R.R. Tolkien.

Om deze positie vast te houden en verder uit te bouwen zijn we ter ondersteuning van onze afdeling e-commerce op zoek naar een fulltime

Medewerker Verkoop Binnendienst e-commerce

36 uur per week

De functie
Je vervult een spilfunctie binnen de afdeling e-commerce, je ondersteunt de Key Accountmanager ecommerce en Productmanager Digital bij de verkoop van onze titels in alle verschijningsvormen bij onze partners. Daarnaast schakel je met verschillende afdelingen zoals Redactie, Rechten en Productie voor de juiste productinformatie ten behoeve van betere online vindbaarheid en conversie. Je hebt contact met onze partners voor de optimale presentatie en beschikbaarheid van
onze titels. Allemaal ter bevordering van de verkoop van onze titels bij onze e-commercepartners.

Wie ben jij?
Je bent stressbestendig, collegiaal en positief ingesteld. Je bent een vriendelijke, servicegerichte commerciële medewerker die graag meewerkt aan de verdere groei van de verkoop van onze (digitale) titels via het e-commercekanaal. We zoeken een echte teamspeler die vooruitkijkt, meedenkt en oplossingsgericht is.

Verder beschik je over:

  • Mbo+ denk- en werkniveau en een afgeronde opleiding in een commerciële richting.
  • Minimaal drie jaar ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur binnen e-commerce.
  • Een commerciële instelling, en ben je proactief, zelfstandig, creatief, resultaatgericht.
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij jou?
Bevlogenheid is kenmerkend voor alle collega’s van Meulenhoff Boekerij. En dat merk je aan de informele maar commerciële werkomgeving. Er is ruimte voor eigen initiatief, om kleur te geven aan wat je doet, plezier te hebben in je werk en een bijdrage te leveren aan de organisatie. Onze kernwaarden zijn: ondernemerschap, samenwerking, kwaliteit, inclusie, creativiteit en continuïteit.

Naast deze inspirerende werkomgeving en uitdagende functie bieden we je:

  • Salariëring volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf, schaal VI (van € 2.302,63 – € 3.171,27 bruto per maand op fulltime basis); inschaling is afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd
  • Een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuzebudget waarmee je onder andere kunt sparen voor extra verlof of je (vakantie)geld op een door jou gekozen moment kunt laten uitbetalen.
  • Een geweldig uitzicht over Amsterdam vanaf de 16e etage van de Mondriaantoren.
  • Leuke collega’s!

Procedure
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Eva Lemmers (commercieel directeur) op: 06 51 00 44 18.

Je cv en motivatie zien we graag tegemoet via hr@lannoomeulenhoff.nl. Reacties kunnen worden gestuurd tot en met 25 mei 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.