Mauritshuis: Hoofd Educatie & Programmering

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Hoofd Educatie & Programmering voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-05-2022Van Vermeers Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17e-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden probeert te verbinden.

Voor de afdeling Educatie & Programmering zijn we op zoek naar een daadkrachtig en energiek:

Hoofd Educatie & Programmering

36 uur per week

Als Hoofd van de afdeling Educatie & Programmering speel je een voortrekkersrol in het inclusiever maken van het Mauritshuis. Je richt je op mensen die het Mauritshuis nog niet weten te vinden en initieert samenwerkingen die hieraan kunnen bijdragen. Dat doe je zowel in het museum zelf als daarbuiten, zoals op scholen en in buurthuizen. Daarnaast adviseer je de directie op het gebied van publieksbegeleiding, programmering en inclusiviteit. Je bent onderdeel van het Management Team en rapporteert aan Martine Gosselink, Algemeen Directeur.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het formuleren, uitdragen en in praktijk brengen van een vooruitstrevende visie op inclusieve publieksbegeleiding en programmering.
 • Je creëert draagvlak voor deze visie binnen de organisatie.
 • In het verlengde hiervan ontwikkel je het beleid van de afdeling Educatie & Programmering. Je beheert het budget en bent verantwoordelijk voor de resultaten.
 • Je geeft leiding aan de afdeling Educatie & Programmering, die bestaat uit vijf zelfstandig opererende professionals (twee jeugd- en jongerenspecialisten, een Redacteur, een Programmeur en een Planner) en tweeëndertig Rondleiders en Museumdocenten.
 • Je ontwikkelt het inclusiviteitsbeleid en bent projectleider van de diversiteit- en inclusiewerkgroep van het museum.

Wie ben jij?

 • Een integere verbinder met een sterke motivatie om het Mauritshuis van iedereen te maken.
 • Een vernieuwer met een originele kijk op kunsteducatie.
 • Dat je als museum je bezoeker centraal zet is voor jou evident.
 • Je beschikt over een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen en vindt het belangrijk deze te integreren in je dagelijkse praktijk.
 • Je vindt het leuk om je team te coachen en weet hoe je teamleden het beste uit zichzelf kunnen halen.

Wat breng je mee?

 • Academisch- of HBO-werk- en denkniveau.
 • Enkele jaren ervaring als leidinggevende en bewezen managementkwaliteiten.
 • Ervaring op het gebied van publieksgericht werken.
 • Een relevant netwerk dat je wilt inzetten voor het bereiken van nieuwe bezoekers.
 • Daadkracht, structuur en resultaatgerichtheid.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving, een bevlogen team en never a dull moment. We bieden een aanstelling voor 36 uur per week (fulltime), in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 13 conform de Museum CAO. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.244 en maximaal € 6.121. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Organisatie
In het Mauritshuis werken zo’n tachtig medewerkers. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen duizenden bezoekers. Dat doen we samen. We werken projectmatig; bij iedere tentoonstelling vormen experts uit verschillende afdelingen een team. Steeds in andere combinaties. Zo houden we onze blik scherp.

Solliciteren?
Herken je jezelf in het geschetste profiel en heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór zondag 29 mei 2022 naar Martine Gosselink via vacature-educatie@mauritshuis.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 7 juni 2022, de tweede gesprekken op dinsdag 21 juni 2022. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Martine Gosselink (Algemeen Directeur) via +31 (0)70 302 3421 of m.gosselink@mauritshuis.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.