Master Kunsteducatie AHK: Docent onderzoek

De Master Kunsteducatie Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam zoekt een Docent Onderzoek voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-06-2022De master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is een interdisciplinaire, tweejarige deeltijdopleiding voor kunstdocenten en kunsteducatoren (afgestudeerd op bachelorniveau) in de kunstvakken (beeldende kunst en vormgeving, dans, muziek en theater). De opleiding werkt samen met het lectoraat Kunsteducatie en onderhoudt nauwe contacten met het werkveld.

De master Kunsteducatie valt bestuurlijk onder de Breitner Academie, die deel uitmaakt van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs met opleidingen op bachelor- en masterniveau.

De master Kunsteducatie is per 1 september 2022 op zoek naar een:

Docent Onderzoek

0,2 fte

Wie ben jij?
Je bent een ervaren docent-onderzoeker die het leuk vindt om studenten bij hun onderzoek te begeleiden. Je bent een enthousiast en proactief persoon. En je kan afhankelijk van de leersituatie zowel coachend als meer docent gestuurd doceren en werkt graag samen met een duo-docent.

Wat breng je mee?
Je hebt een afgeronde relevante opleiding op WO-niveau en relevante werkervaring; een lopend promotietraject of afgeronde PhD is een pre. Je hebt ruime ervaring met het doen of geven van sociaalwetenschappelijk onderzoek en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen de kunst, educatie en/of kunsteducatie.

Wat ga je doen?
Je doceert literatuuronderzoek en empirisch onderzoek aan zowel de eerstejaars- als tweedejaarsstudenten van de opleiding. Je begeleidt hen bij het uitvoeren van kleinschalig kwalitatief onderzoek in de kunsteducatieve praktijk. Dit onderzoek kan evaluerend, ontwerpend, beschrijvend, toetsend, vergelijkend of (deels) artistiek zijn.

Literatuuronderzoek wordt veelal individueel gedaan, empirisch onderzoek in tweetallen. Bij literatuuronderzoek geef je begeleiding bij het afbakenen van onderwerp en vraagstelling, het zoeken, analyseren en verwerken van geschikte literatuur en het correct toepassen van bronvermeldingen (APA). Daarnaast begeleid je studenten bij het opzetten, uitvoeren en de verslaglegging van een (praktijkgericht) empirisch onderzoek en beoordeel je de afzonderlijke onderzoeken.

Wie zijn wij?
De master Kunsteducatie is gehuisvest in het AHK LearningLab op het Marineterrein Amsterdam, tussen NEMO, het Scheepvaartmuseum en Mediamatic en op loopafstand van het Centraal Station. Samen met de AHK MakerSpace en de AHK Culture Club dragen wij bij aan de diversiteit op dit terrein; een testgebied voor leren, werken en wonen, te midden van organisaties op het gebied van kunst, technologie en duurzaamheid.

Wat bieden wij?
Een prettige werkkring op een prachtige locatie op het Marineterrein. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11 (min. € 3.881,- max. € 5.332 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een goede reiskosten- en thuiswerkvergoeding, en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De aanstelling is voor een jaar en de vaste werkdag is dinsdag.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jappe Groenendijk, studieleider master Kunsteducatie, via 020 527 7271 of jappe.groenendijk@ahk.nl.

Je sollicitatie (voorzien van motivatiebrief en cv) kun je tot en met 5 juni 2022 richten aan Jappe Groenendijk via vacature-breitner@ahk.nl, onder vermelding van ‘vacature docent onderzoek’.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 13 juni 2022. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt een tweede gespreksronde in de week van 20 juni 2022. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.