Le Guess Who?: Programma Stagiair

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Programma Stagiair voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-05-2022Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De vijftiende editie vindt plaats van 10-13 november 2022 in Utrecht.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Artiesten verleggen de grenzen van wat je als bezoeker gewend bent en geven een inkijk in de ontzagwekkende diversiteit van menselijke creativiteit. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

COSMOS is het hybride platform van Le Guess Who? dat de missie van het festival vertaalt naar een online omgeving met zowel live als on-demand exclusieve content. Organisaties en initiatieven van over de hele wereld geven via livestreams een kijkje in hun lokale en culturele omgeving voor een internationaal publiek.

Le Guess Who? zoekt een

Programma Stagiair

16 tot 24 uur per week

Als stagiair programma werk je samen met de artistiek directeur en het programmateam van Le Guess Who?. Daarnaast ben je een belangrijke schakel tussen de programma en productie afdeling, en werk je ook nauw samen met de artiestenproducenten.

Tijdens de stage krijg je inzicht in de voorbereidende werkzaamheden op de programma-afdeling van een festival. Je ondersteunt bij dagelijkse werkzaamheden, maar we moedigen je ook aan om je eigen persoonlijke ideeën naar voren te brengen: initiatief en creativiteit worden zeer gewaardeerd.

Het aantal uren en de exacte periode voor de stage zijn enigszins flexibel; de voorkeur gaat uit naar een stage van 16-24 uur per week, van augustus t/m november 2021.

Enkele taken die je gaat uitvoeren zijn:

 • Pre-productie en administratie m.b.t. artiestenboekingen i.s.m. de artiestenproducenten.
 • Assisteren en (mede) programmeren van programmaonderdelen COSMOS (ons online hybride platform).
 • Coördinatie & (mede)programmering van (pauze-)DJ’s.
 • Coördineren en ontwikkelen van playlists.
 • Meedenken over marketingacties voor specifieke programmaonderdelen en artiesten.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • Buitengewone interesse heeft in (nieuwe) muziek, kunst en culturele ontwikkelingen, lokaal & internationaal.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.
 • Sociaal & maatschappelijk betrokken is.
 • Initiatief toont en interesses en ideeën kan omzetten in concrete acties.
 • Woonachtig is in Nederland.

Wat we bieden:

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Le Guess Who? bestaat uit een klein team, waardoor je een bijzondere kijk achter de schermen krijgt van het festival, niet alleen qua programmering, maar ook op het gebied van productie en marketing.
 • Een vergoeding van €300,- per maand bij fulltime stage.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 mei naar Seeryz Jalbout (seeryz@leguesswho.com). Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.