Le Guess Who?: Marketing Stagiair

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Marketing Stagiair voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-05-2022Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De vijftiende editie vindt plaats van 10-13 november 2022 in Utrecht.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Artiesten verleggen de grenzen van wat je als bezoeker gewend bent en geven een inkijk in de ontzagwekkende diversiteit van menselijke creativiteit. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

U? is het verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma van Le Guess Who?, gemaakt voor en mét de stad Utrecht. Waar Le Guess Who? grotendeels plaatsvindt binnen de singels, breidt U? zich ook uit naar de wijken daarbuiten met naast muziek ook exposities, lokale markten, dans, workshops en meer.

Le Guess Who? zoekt een

Marketing Stagiair

24 tot 32 uur per week

Tijdens de stage krijg je inzicht in de voorbereidingen van het festival. Je ondersteunt bij dagelijkse werkzaamheden, maar we moedigen je ook aan om je eigen persoonlijke ideeën naar voren te brengen: initiatief en creativiteit worden zeer gewaardeerd.

Het aantal uren en de exacte periode voor de stage zijn enigszins flexibel; de voorkeur gaat uit naar een stage van 24-32 uur per week, van augustus tot december.

Enkele taken die je gaat uitvoeren zijn:

 • Het ontwikkelen van content voor de website, social media en nieuwsbrief voor zowel Le Guess Who? als U?.
 • Het opstellen en uitvoeren van marketingplannen en -acties, gericht op specifieke genres of artiesten die optreden op het festival.
 • Onderzoek doen naar festivalartiesten en hun achtergrondverhalen voor promotionele doeleinden.
 • Het ontwikkelen van een nieuwe campagne/serie voor social media, waarmee we festivalartiesten introduceren aan (potentieel) publiek.
 • Je bent verantwoordelijk voor onze ‘Treasure Guide’, waarmee we bezoekers naar bijzondere plekken in de stad leiden.
 • Het verzamelen en archiveren van artikelen uit de Nederlandse en internationale pers.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • Creatief en nieuwsgierig is en zich graag verdiept in muziek, kunst en onbekende verhalen.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.
 • Specifiek geïnteresseerd is in marketing en communicatie en hierin persoonlijk wil ontwikkelen. Eerdere marketingervaring is geen vereiste.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal heeft (in woord en schrift).
 • Woonachtig is in Nederland.

Wat we bieden:

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Le Guess Who? bestaat uit een klein team, waardoor je een bijzondere kijk achter de schermen krijgt van het festival, niet alleen qua marketing, maar ook op het gebied van programmering en productie.
 • Een vergoeding van €300,- per maand bij fulltime stage.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 mei naar Seeryz Jalbout (seeryz@leguesswho.com). Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.